Επίδειξη συσπείρωσης από το Κίνημα Αλλαγής

Επίδειξη συσπείρωσης από το Κίνημα Αλλαγής
H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η ΕΓ του Κινήματος θα συνεδριάσει σήμερα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ με στόχο να καταδειχθεί ότι η ενότητα δεν κινδυνεύει μετά την αποχώρηση του Ποταμιού. Προγραμματική συνδιάσκεψη το φθινόπωρο. Όχι σε συνεργασία με ΝΔ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η απογευματινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής θα γίνει στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Το μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι “η ενότητα δεν κινδυνεύει, παρά την αποχώρηση του Ποταμιού, αλλά αντίθετα εμβαθύνεται”, όπως σημειώνει στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά. Και για το λόγο αυτό θέλουν να αναδείξουν τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, του Γ. Καμίνη και των στελεχών του Ποταμιού που δεν ακολούθησαν τον Στ. Θεοδωράκη στην έξοδο. Θέλουν επίσης να καταθέσουν -μετά τα μπάνια του λαού- ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση, επί της οποίας θα ζητήσουν τη συμφωνία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ όταν πάρουν την τρίτη διερευνητική εντολή, όπως προσδοκούν, και εφόσον δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση. Προγραμματίζεται ήδη για το φθινόπωρο προγραμματική συνδιάσκεψη στην οποία αποδίδουν μεγάλη σημασία. 

Στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά επικρατεί η άποψη ότι δεν υπάρχει φθορά από την αποχώρηση του Ποταμιού και ότι αυτό φαίνεται ήδη στις δημοσκοπήσεις. Θεωρούν ότι έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η αντίληψη ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας νέος πολιτικός φορέας που δεν συνιστά ΠΑΣΟΚ plus αλλά μια συμμαχία δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου με αναφορά στην σοσιαλδημοκρατία, ενώ διαπιστώνουν ότι η πίεση που θα ασκηθεί στο κέντρο θα είναι τεράστια, όλο και εντονότερη όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Γνωρίζουν, δηλαδή, ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ΝΔ θα επιχειρήσουν άνοιγμα στο κέντρο, μέσα από συνεργασίες με στελέχη της κεντροαριστεράς, προκειμένου να διεισδύσουν σε μια ενδιαφέρουσα εκλογικά κοινωνική βάση. 

Στο Κίνημα Αλλαγής θέλουν να απεμπλακούν από τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες και να μείνουν στη θέση ότι α) δεν θα συνεργαστούν με τη ΝΔ σε περίπτωση που πετύχει εκλογική νίκη με αυτοδυναμία β) δεν θα συνεργαστούν με τη ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας προτείνοντας τη συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ για το καλό της χώρας γ) εφόσον πάρουν την τρίτη εντολή θα καλέσουν όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε συνεργασία επί της προγραμματικής τους πρότασης δ) δεν θα μπουν σε διαδικασία συνεννόησης με το ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου γιατί δεν τον αναγνωρίζουν ως πολιτική δύναμη της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα