Eξόρμηση ΝΔ με σύνθημα “ο Τσίπρας φοβάται τις κάλπες”

Eξόρμηση ΝΔ με σύνθημα “ο Τσίπρας φοβάται τις κάλπες”
Ο συντονιστής στρατηγικής και επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος Eurokinissi

Με ακόμα υψηλότερους τόνους στην ρητορική κατά της κυβέρνησης, που παραπέμπει σε λογική προεκλογικής καμπάνια, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να βάλει στην πολιτική ατζέντα ζήτημα πρόωρων εκλογών

Παρά την αρνητική απάντηση που ήδη έλαβε δημόσια από το Μέγαρο Μαξίμου μέσω ανακοίνωσης στον απόηχο της επίσκεψης Γιοιύνκερ, όπου σημειωνόταν ότι «καιρό είχε να ζητήσει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο», στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένοι να θέτουν διαρκώς το ζήτημα.

Θεοδωρικάκος: Φαντασιώνονται ότι θα εξαντλήσουν την τετραετία

Είναι ενδεικτική η παρέβαση του συντονιστή στρατηγικής και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος δηλώνει στα «Παραπολιτικά» ότι «ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ φαντασιώνονται ότι μπορούν να εξαντλήσουν την τετραετία, και  μάλιστα να κάνουν τις εθνικές εκλογές την ίδια ημέρα με τις αυτοδιοικητικές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Θα έχουν προηγηθεί οι ευρωεκλογές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισπράξει όλη τη λαϊκή οργή. Με βάση τον σχεδιασμό και την κλιμάκωση της κυβερνητικής προπαγάνδας ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να δεχθεί την πρόκληση και να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο που έρχεται. Αλλά είναι φανερό ότι φοβάται πάρα πολύ τη λαϊκή ψήφο».

Περιοδείες Μητσοτάκη και στο βάθος… συσπείρωση

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία, με κορυφαίο θέμα σε επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας την πώληση των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ, με τον Πρόεδρο της ΝΔ να μιλά στη Βουλή για «ξεπούλημα», δεν αποτελεί μεμονωμένη κίνηση. Εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό, με στόχο να απευθυνθεί το κόμμα σε μεγάλα κοινωνικά ακροατήρια, καταγράφοντας μεγάλες διαφωνίες για κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ενδεικτικά, προηγήθηκε η επίσκεψη στη Μυτιλήνη με άξονα το προσφυγικό – ένα θέμα που «πονάει» τις τοπικές κοινωνίες σε πολλές παραμεθόριες περιοχές, αφού οι υποδομές για πρόσφυγες/μετανάστες δεν αρκούν, ενώ τα καραβάνια πολλαπλασιάζονται από την Τουρκία.

Παράλληλα, την ερχόμενη Τετάρτη ο Κυρ. Μητσοτάκης θα πάει στο Ινστιτούτο Δημοκρατία για να μιλήσει κυρίως για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται συνολική παρέμβαση με στόχο την προβολή των προγραμματικών θέσεων της ΝΔ για το δημόσιο.

«Οδικός χάρτης» με κινήσεις – κλειδιά

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην ίδια συνέντευξή του εξηγεί ουσιαστικά γιατί θεωρεί επιβεβλημένο να επιμείνει η ΝΔ σε ένα «οδικό χάρτη» που θα προκύψει από πολιτικές παρεμβάσεις με ορίζοντα τις κάλπες:

  • Διαχείριση εθνικών θεμάτων με σοβαρότητα και πατριωτισμό
  • Λιγότεροι φόροι
  • Δουλειές για όλους με στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας
  • Αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους
  • Καλύτερο κράτος
  • Ασφάλεια παντού
  • Ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα υγείας
  • Παιδεία για τους πολλούς με πολύ μεγαλύτερο βαθμό αξιοκρατίας και αξιολόγησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα