Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Το eurogroup να δώσει όλα όσα έχει υποσχεθεί στην Ελλάδα

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Το eurogroup να δώσει όλα όσα έχει υποσχεθεί στην Ελλάδα
Η προεδρική φρουρά κατά την υποστολή της σημαίας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης AP

Οι Έλληνες πολίτες παραμένουν αφοσιωμένοι στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Δεν μπορούμε να τους απογοητεύσουμε, δηλώνει σε παρέμβασή του ο Ούντο Μπούλμαν

Με παρέμβασή του, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν για την Ελλάδα ζητά από το Eurogroup να προχωρήσει σε όλα αυτά που έχει υποσχεθεί, συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

«Είναι ώρα να γυρίσουμε σελίδα για την Ελλάδα! Μετά 8 χρόνια, τρία προγράμματα και περισσότερες από 450 μεταρρυθμίσεις, αυτό το επίπονο επεισόδιο για τον ελληνικό λαό πρέπει να φτάσει στο τέλος του. Πολλοί Έλληνες πέρασαν δύσκολα εξαιτίας της κρίσης. Ακόμη, οι Έλληνες πολίτες παραμένουν αφοσιωμένοι στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Δεν μπορούμε να τους απογοητεύσουμε», τονίζει ο Ούντο Μπούλμαν.

«Η στιγμή είναι ιστορική, για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών πρέπει τώρα να συμφωνήσουν στους όρους για την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας και να εξασφαλίσουν το ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Χρειάζεται να δούμε λύσεις που να έχουν διάρκεια και που να στερεώνουν μια βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να χάσει αυτήν την ιστορική στιγμή!», σημειώνει.

«Η ελληνική οικονομία επανέρχεται και κινείται στην σωστή κατεύθυνση. Αυτό δείχνει ότι η σοβαρή δουλειά και η συνεργασία μεταξύ της εληνικής κυβέρνησης και των δανειστών αποδίδει. Τώρα είναι η ώρα για το Eurogroup να προχωρήσει στην εφαρμογή των συμφωνημένων βημάτων. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως είχε αποφασίσει το Eurogroup του Μαΐου του 2016», υπογραμμίζει.

«Κράτη μέλη και ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να διδαχθούν από την σύγχρονη ιστορία και να αποφύγουν τα ίδια λάθη», καταλήγει ο Μπούλμαν. «Η οικονομική κρίση απέδειξε ότι το μονοπάτι της λιτότητας δεν οδηγεί σε καλό, μόνο σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και πόνου. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία να χτίσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για τους πολίτες μας: μια Ευρωπαϊκή Ενωση που στέκεται με αλληλεγγύη και είναι δυνατή και ενωμένη στις διεθνής προκλήσεις. Σε αυτό το τέλος, η εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης και η τραπεζική ένωση είναι κρίσιμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα