Γεννηματά: Να μην εφαρμοστεί ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά

Γεννηματά: Να μην εφαρμοστεί ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ --ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε την ανάπτυξη των νησιών η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ μετά από συνάντηση με φορείς στη Λέσβο, καλώντας την κυβέρνηση να δεχθεί την πρόταση νόμου που έχει υποβάλλει το Κίνημα για να μην εφαρμοστεί ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των επαγγελματικών, επιστημονικών φορέων της Λέσβου είχε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία στη συνέχεια σε δηλώσεις της επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ζήτησε να μην εφαρμοστεί ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά.

“Η στήριξη της οικονομίας των νησιών  μας, είναι εξόχως εθνικό ζήτημα, δεν είναι μόνο αναπτυξιακό. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι προκλήσεις αυξάνονται και η αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές οδηγεί σε επικίνδυνα φαινόμενα.

Κατά την πρόσφατη απόβασή του κ. Τσίπρα στην Λέσβο οι νησιώτες του γύρισαν την πλάτη. Ενώ ο ίδιος επανέλαβε τον γνωστό εαυτό του, με τα κούφια λόγια και τις  ανέξοδες υποσχέσεις”, ειπε η κ.Γεννηματά και πρόσθεσε:

“Ως εδώ. Είναι ώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα –όπως έχουμε προτείνει-για την αποσυμφόρηση των νησιών. Και η Ευρώπη να συμβάλλει ουσιαστικά. Επιβάλλεται να στηριχθεί έμπρακτα η οικονομία τους.

Η Κυβέρνηση να αφήσει τις υπεκφυγές και να δεχθεί την πρόταση Νόμου που έχουμε υποβάλλει, για να μην εφαρμόζεται ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα