Γεωργιάδης: Η ΝΔ κινδυνεύει να κερδίσει τις εκλογές και να μην είναι δυνατή η αλλαγή όσων συμφωνήθηκαν

Γεωργιάδης: Η ΝΔ κινδυνεύει να κερδίσει τις εκλογές και να μην είναι δυνατή η αλλαγή όσων συμφωνήθηκαν
Ο Αδ. Γεωργιάδης στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στις Βρυξέλλες news247

Για την επόμενη μέρα μετά τη λήξη του προγράμματος μίλησε, σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Καλεσμένος σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Βρυξελλών για την «επόμενη μέρα μετά τη λήξη του προγράμματος» ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου και το παρών έδωσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ και Μανόλης Κεφαλογιάννης, καθώς και ο ανεξάρτητος Κώστας Χρυσόγονος.

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Κύρτσος δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της Οικονομίας, αλλά πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ΝΔ, όταν γίνουν εκλογές. Όπως εκτίμησε, «η χώρα μπαίνει σε μια νέα περίοδο. Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος», παρότι πάει καλύτερα η Οικονομία. Ωστόσο, η μεγάλη καθυστέρηση και τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα δεν βελτιώνουν την κατάσταση για τους πολίτες», είπε.

«Η ΝΔ κινδυνεύει να κερδίσει εκλογές το φθινόπωρο του 2018, αλλά να μην είναι δυνατή η αλλαγή των προ-συμφωνηθέντων», συμπλήρωσε. Ο ίδιος θεωρεί ότι θα γίνει αρκετά αυστηρή τη ρύθμιση για το χρέος, βέβαιη την περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, αβέβαιη τη χρονική επιτάχυνση της μείωσης του αφορολόγητου.

«Περάσαμε από την κοινωνία των 2/3 υπέρ της ευρωπαϊκή προοπτικής προ κρίσης στην κοινωνία των 2/3 να είναι προβληματισμένη για την Ευρώπη. Δύσκολο να περάσει η οικονομική βελτίωση στην κοινωνία», είπε ο Γιώργος Κύρτσος.

Σχετικά με τα σενάρια εκλογών, ο ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι αναμένεται σκληρό πολιτικό παιχνίδι και υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάται ο Αριστερός αντίπαλος». «Θα δούμε εντυπωσιακούς ελιγμούς. Π.χ. ξεκίνησε το ζήτημα του Μακεδονικού για να διχάσει τη ΝΔ, αλλά δεν τα κατάφερε», είπε. Ο Γ. Κύρτσος πιστεύει πως η κυβέρνηση έχει στρατηγική να μειώσει τα ποσοστά της ΝΔ, αφού δεν μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δημιουργεί χώρο για την Ακροδεξιά και υποστηρίζει τη λογική: «αφού δεν μπορούμε να είμαστε νικητές των εκλογών, να μην υπάρξει νικητής με πολιτική κυριαρχία της ΝΔ».

«Μόνη λύση για τη χώρα: μια οκταετία πολιτικής κυριαρχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά χωρίς αλαζονεία», κατέληξε ο Γ. Κύρτσος.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκδήλωσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «για ακόμη μια φορά λάθος συζήτηση σε λάθος χρόνο». Κατά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο σωστός προβληματισμός είναι κατά πόσο η ελληνική οικονομία μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Αλλά, σημείωσε πως η κυβέρνηση «δεν έχει καταφέρει να φέρει ούτε μια νέα επένδυση στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις με τόσο άσχημο επιχειρηματικό περιβάλλον». Σημασία έχει πλέον η δημιουργία καλού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την κοινωνία ώστε να αντιμετωπιστεί και η πρόκληση του δημογραφικού.

Ο αντιπρόεδρος είπε ότι ο Α. Τσίπρας «δεν είναι ούτε Ευρωπαϊστής ούτε τίποτε άλλο, πέραν το ότι ενδιαφέρεται μόνον για τον εαυτό του –ούτε καν για το ΣΥΡΙΖΑ». Ο Α. Γεωργιάδης διηγήθηκε μια προσωπική ιστορία: «την ημέρα του δημοψηφίσματος, επειδή ήξερα ότι θα χάσουμε –δεν είχα αυταπάτες όπως ο κ. Τσίπρας- αφού πήγαμε και ψηφίσαμε με τη σύζυγό μου, πήγα την οικογένειά μου στο αεροδρόμιο για να φύγουν από την Ελλάδα σε περίπτωση που γινόταν Grexit και μπαίναμε στη δραχμή, δεν ήθελα να είναι εδώ. Γύρισαν μόνο 1,5 μήνα μετά, όταν βεβαιώθηκα ότι ο κίνδυνος είχε περάσει», διηγήθηκε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τοποθετήθηκε μεταξύ αστείου και σοβαρού για το ΚΚΕ. «Δυστυχώς, αν μείνει κανείς πολύ καιρό στο ΚΚΕ κάποια βλάβη θα τη πάθει σίγουρα», είπε ο Αδ. Γεωργιάδης. Και απευθυνόμενος στον Γ. Κύρτσο του είπε «εσύ έχεις πιεί το μαγικό ζωμό και το ξεπέρασες»!

Σε σχέση με τα σενάρια εκλογών, ο Αδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ΝΔ θα επικρατήσει στις επόμενες εκλογές και μάλιστα με αυτοδυναμία. «Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πότε θα γίνουν και τι ποσοστά θα προκύψουν. Έχουμε δεν έχουμε αυτοδυναμία, πάντως, δεν πρέπει να έχουμε αλαζονεία», είπε. «Θα πανηγυρίζουμε μόνο όταν αρχίσει η επιστροφή των νέων στην Ελλάδα επειδή θα μπορούν να βρουν καλοπληρωμένες δουλειές».

«Όσο το πρόγραμμά μας θα στρίβει την Οικονομία από την ύφεση στην ανάπτυξη τόσο η τρόικα θα αποδέχεται τις αλλαγές. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις πιστεύει και θα πείσει τις αγορές για την αξιοπιστία της χώρας», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα