Γεωργιάδης: Το ΕΛΚ είναι απολύτως ταυτισμένο με τη ΝΔ

Γεωργιάδης: Το ΕΛΚ είναι απολύτως ταυτισμένο με τη ΝΔ
Άδ. Γεωργιάδης eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε για την απόσταση που υπάρχει μεταξύ των θέσεων μεταξύ ΕΛΚ και ΝΔ, όπως για παράδειγμα στο ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ.

«Το ΕΛΚ είναι απολύτως ταυτισμένο με τη ΝΔ. Με βίντεο που τους έδειξα με δηλώσεις του Ζάεφ, τα στελέχη του ΕΛΚ πείσθηκαν ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για λύση». Τάδε έφη ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε για την απόσταση που υπάρχει μεταξύ των θέσεων μεταξύ ΕΛΚ και ΝΔ, όπως για παράδειγμα στο ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ.

O Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στις Βρυξέλλες προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά και με το δεδομένο των διαπραγματεύσεων για την πορεία της Ελλάδας.

«Στόχος είναι η πανευρωπαϊκή νίκη του ΕΛΚ», είπε «Κι εμείς θα συμβάλουμε σε αυτό». «Όποιος πει ότι δεν τον ανησυχεί ανεύθυνος η άνοδος ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές θα είναι ανεύθυνος. Οφείλουμε να ενημερώσουμε ενδελεχώς την κοινή γνώμη για το πόσο θετικά έχει συμπεριφερθεί η Ευρώπη στον ελληνικό λαό. Είναι καλύτερη η συγκυρία σήμερα, γιατί το 2014 ο ελληνικός λαός είχε φαντασιώσεις. Σήμερα, και αυτό είναι το μόνο καλό που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν υπάρχουν αυταπάτες. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι ο αντι-ευρωπαϊσμός είναι σε χαμηλότερα επίπεδα», είπε. «Με το ΕΛΚ είχαμε προεδρία Γιούνκερ στην Κομισιόν, ο οποίος ήταν και είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα. Ακόμη θυμάμαι τον ΣΥΡΙΖΑ να τον βρίζει», είπε. Ο ίδιος πάντως δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση για το μέλος του ΕΛΚ, Ούγγρο πρωθυπουργό Βικτόρ Ορμπάν.

«Είναι ένα μέλος του ΕΛΚ που δεν καθορίζει την φυσιογνωμία του ΕΛΚ», είπε. Ρωτήσαμε τον Αδωνι Γεωργιάδη και για την προσέγγιση της ΝΔ για την οικονομία. «Ο Τσίπρας λειτουργεί ως σκιάχτρο της ελληνικής οικονομίας που διώχνει καταθέτες γιατί δεν τον εμπιστεύονται. Αν φύγει, θα φύγουν και τα κάπιταλ κοντρόλ», είπε χαρακτηριστικά. «Χρειάζεσαι έναν πρωθυπουργό που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Πιστεύουμε ότι με τον Κυριάκο ως πρωθυπουργό, που είναι μεταρρυθμιστής, φιλελεύθερος, που πιστεύει στην αλλαγή οικονομίας, θα έχουμε προσέλκυση επενδύσεων. Γιατί ο επιχειρηματίας θα έρθει στην Ελλάδα, γιατί εκεί θα κερδίζει. Αν δεν το πιστέψει αυτό, δεν πρόκειται να έρθει. Άρα το πρώτο που κάνεις είναι να χτίσεις ένα περιβάλλον που θα κάνει τους επενδυτές να πιστέψουν ότι οι επιχειρήσεις τους θα είναι κερδοφόρες. Σήμερα με την υψηλή φορολογία, τις αυξημένες εισφορές και την ανασφάλεια δεν υπάρχει καλό περιβάλλον», λέει.

«Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι για την ελληνική οικονομία. Γιατί ο μόνος δείκτης που πάει καλά είναι αυτός του πρωτογενούς πλεονάσματος που σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Φοβόμαστε ότι αν δεν γίνει κάτι άλλο για την ανάπτυξη, θα είναι βραχυπρόθεσμη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Μετά, θα ανέβουν επιτόκια. Με άλλα λόγια, αν δε λύσεις το θεμελιώδες πρόβλημα ότι η οικονομία δεν αναπτύσσεται, τότε η υπόθεση είναι χαμένη», είπε. «Στα καλύτερα χρόνια της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Ελλάδα κατάφερε να έχει αύξηση κατά μόλις 1,1% σύμφωνα με το ΔΝΤ», πρόσθεσε.

«Θρυλείται ότι το σχέδιο ανάπτυξης είναι ένα κείμενο 75 σελίδων. Δεν το ξέρω, δεν το έχω δει και ούτε και κανείς συνάδελφός μου βουλευτής. Το να μαθαίνει πρώτα η Γερμανικός Υπουργός Οικονομικών το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας, δεν το σχολιάζω», είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα