Και επίσημα δημοτικές εκλογές το Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές

Και επίσημα δημοτικές εκλογές το Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης Eurokinissi

Ο Σκουρλέτης ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή τη σχετική τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους συνταγματικότητας και ομαλής μετάβασης. Διαβεβαίωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

Την πρόθεσή του να κάνει δεκτή την τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ομαλής μετάβασης στο νέο σύστημα που προβλέπει ο Κλεισθένης αλλά και το ενδεχόμενο να προέκυπτε συνταγματικό ζήτημα.

«Η μετάβαση πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης αποδεχόμενος την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει ότι δεν θα εφαρμοστεί η ρύθμιση του Κλεισθένη για διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβριο. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η τροπολογία γίνεται αποδεκτή για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει συνταγματικό ζήτημα από την αλλαγή του εκλογικού κύκλου εν μέσω της θητείας των εκλεγμένων τοπικών αρχόντων. Σημείωσε, δηλαδή, ότι υπάρχει υφέρπουσα φημολογία περί αντισυνταγματικότητας για την αλλαγή του εκλογικού κύκλου στο μέσον της θητείας. «Η γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών της Βουλής είναι καθησυχαστική αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτά τα πράγματα» ανέφερε.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας τον Οκτώβριο του 2019

Ειρωνικά χειροκροτήματα από τη ΝΔ

Η αποδοχή της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Σκουρλέτη έγινε δεκτή με ειρωνικά χειροκροτήματα από τους βουλευτές της ΝΔ. «Είμαστε ανοιχτοί στις δημιουργικές προτάσεις» απάντησε ο κ. Σκουρλέτης.

Σκληρή κριτική στον κ. Σκουρλέτη για την αποδοχή της τροπολογίας άσκησε από την πλευρά του ο Θ. Θεοχαρόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Η τροπολογία αποδεικνύει ότι βάζετε την αυτοδιοίκηση κάτω από μικροκομματικά παιχνίδια. Δεν μπορούμε να αλλάζουμε ώρα με την ώρα το χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών» είπε και διερωτήθηκε εάν η τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου ή τον υπουργό Εσωτερικών. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Σκουρλέτη να παραιτηθεί εάν η τροπολογία προέρχεται από το Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα