Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Δεν θα κάνουμε σαλαμοποίηση

Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Δεν θα κάνουμε σαλαμοποίηση
Joint statements of the Prime Minister of Greece Alexis Tsipras and the The Prime Minister of France Bernard Cazeneuve,in Athens, on March 3, 2017 / , , 3 , 2017 Menelaos Myrillas / SOOC

Για το ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ, τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και τις Παμακεδονικές Ενώσεις μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

“Είμαστε πιο κοντά σε λύση στο Σκοπιανό περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 30 χρόνια” υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα κατατεθεί διεθνής συνθήκη στα κοινοβούλια των δύο χωρών μέσα στον Ιούνιο ώστε να απευθυνθεί πρόσκληση ένταξης στην ΠΓΔΜ με το νέο της όνομα στην ΕΕ (στη Σύνοδο Κορυφής τέλος Ιουνίου) και στο ΝΑΤΟ (στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Ιουλίου).

Απέρριψε τις κατηγορίες περί σαλαμοποίησης και υποστήριξε ότι συμφωνία θα είναι συνολική και θα λύνει όλα τα ζητήματα, ενώ επανέλαβε ότι χωρίς συνταγματική αναθεώρηση η ΠΓΔΜ δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ΑΝΕΛ θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους όταν δουν το σύνολο της συμφωνίας και εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

“Μέχρι τώρα είναι έντιμοι και μπεσαλήδες κυβερνητικοί εταίροι” είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αναδιάταξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όμως θα υπάρξει αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Δήλωσε ότι δεν προδικάζει τη στάση της ΝΔ και αν θα θέσουν θέμα κομματικής πειθαρχίας με το επιχείρημα ότι διαβλέπει “στροφή” του Κυρ. Μητσοτάκης “εκτός αν πρόκειται για διγλωσσία”.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι θα υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο αν έρθει συμφωνία για το σκοπιανό προς ψήφιση.

“Δεν ξέρω αν η φαιδρότητα ή η επικινδυνότητα είναι το βασικό του χαρακτηριστικό. Θα πρέπει να ρωτήσετε τη ΝΔ αν καταδικάζει αυτήν την επιστολή”, είπε τέλος για τις απειλές από Παμακεδονικές Ενώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα