Κουτσούμπας: Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων θα οδηγήσει σε αυξήσεις στο ρεύμα

Κουτσούμπας: Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων θα οδηγήσει σε αυξήσεις στο ρεύμα
Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην πλατεία Συντάγματος(αρχείου) Eurokinissi

"Μοναδικοί ωφελημένοι από την ιδιωτικοποίηση οι επενδυτές και οι βιομήχανοι" αναφέρει σε δήλωσή του ο γ. γ. του ΚΚΕ

Με τους βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και Νίκο Καραθανασόπουλο συναντήθηκε η ΓΕΝΟΠ στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος, για το ζήτημα του νομοσχεδίου, που προωθεί την περαιτέρω απελευθέρωση της ενέργειας και ιδιωτικοποιεί τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Η αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε για τη σταθερή υποστήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων.

Για “νέο έγκλημα” έκανε λόγο σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η κίνηση αυτή πρόκειται να οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, σε απολύσεις  και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, με μοναδικούς ωφελημένους τους επενδυτές και τους βιομήχανους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουτσούμπα

“Το νέο έγκλημα της ιδιωτικοποίησης λιγνιτορυχείων και λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ, στο οποίο προχωρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στη τιμή του ρεύματος για το λαό, σε απολύσεις στον κλάδο και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, με μοναδικούς ωφελημένους τους επενδυτές και τους βιομηχάνους που θα εξασφαλίσουν φθηνή ηλεκτροπαραγωγή και ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Είναι ο επόμενος κρίκος στην πολιτική της “απελευθέρωσης” και εμπορευματοποίησης της ενέργειας, την οποία υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Γι’ αυτό και καλούμε τον ελληνικό λαό να αντιπαλέψει την πολιτική ΕΕ-άρχουσας τάξης της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της ενέργειας, σημαδεύοντας τον πραγματικό του αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την εξουσία τους, για να γίνει η ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα