Μητσοτάκης: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να ενώσουμε δυνάμεις κατά της απλής αναλογικής

Μητσοτάκης: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να ενώσουμε δυνάμεις κατά της απλής αναλογικής
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτιθκής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Στους "δημοκρατικούς βουλευτές" απευθύνθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ να μην ψηφίσουν το νέο εκλογικό νόμο. Τι είπε για την εξεταστική επιτροπή

Ένα στόχο και τρεις δεσμεύσεις ανέλαβε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έθεσε ως πρώτιστο μέλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη συγκεντρώσει ο εκλογικός νόμος τους 200 βουλευτές και δεσμεύτηκε για την κατάργησή του από την επόμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «προφανή υστεροβουλία της κυβέρνησης» σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ξεπερνώ τα κομματικά εσκαμμένα και απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς βουλευτές. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές που δεν έχουν κανένα φραγμό, καμία πατριωτική ευσυνειδησία και καμία ιστορική αυτογνωσία».

«Ο προτεινόμενος εκλογικός νόμος είναι σημαντικό να μη συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας τον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης «βόμβα στα θεμέλια» της προοπτικής ισχυρών και σταθερών κυβερνήσεων. «Η απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ αντιβαίνει την απλή λογική. Διαβλέπει τη διαφαινόμενη ήττα του και θέλει η επόμενη κυβέρνηση να είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης από την επόμενη βουλή, ενώ υποστήριξε ότι με κυβέρνηση της ΝΔ θα επανέλθει η τάξη και η κανονικότητα στη χώρα.

Ταυτόχρονα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι θα επιμείνει στο αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για τα περσινή διαπραγμάτευση κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ και τα τότε στελέχη του ότι «έπαιξαν την Ελλάδα στα ζάρια», σημειώνοντας επιπρόσθετα ότι αν δε γίνει δεκτό το αίτημα για εξεταστική επιτροπή τώρα θα το κάνει πράξη η επόμενη βουλή για να απαντηθούν όπως είπε τρία ερωτήματα – «μυστήρια» όπως αυτό του δημοψηφίσματος, των πρόωρων εκλογών και της μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ώστε «να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις που έφεραν την πατρίδα στο φάσμα της εθνικής καταστροφής».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «παρωδία» το νόμο Παππά για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εμμένοντας στο «θέμα αντισυνταγματικότητας» που έχει θέσει η ΝΔ καταλήγοντας ότι «δεσμευόμαστε ότι θα αποκαταστήσουμε την τάξη όταν γίνουμε κυβέρνηση. Θα επαναφέρουμε την αδειοδότηση στο ΕΣΡ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα