Μητσοτάκης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για τα capital controls

Μητσοτάκης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για τα capital controls
Ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανοικτή Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποός εκτίμησε ότι με τα capital controls, την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την καταστροφή των μετόχων, "μιλάμε για μία καταστροφή 40 δισ ευρώ"

Για ακριβό κόστος που πληρώνει η οικονομία και η κοινωνία από την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μίλησε στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Για τα capital controls και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών την οποία και αυτή ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αχρείαστη είπε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι από ανικανότητας και ιδεοληψία ζημίωσε το τραπεζικό σύστημα.

“Εάν υπολογιστεί και η καταστροφή των μετόχων των τραπεζών, μιλάμε για μια καταστροφή 40 δισ. ευρώ. Η καταστροφή αυτή δεν μπορεί να παραγραφεί. Δεν είναι θέμα ρεβανσισμού, αλλά δημοκρατίας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Αναπτυξιακή τράπεζα με ασαφές πλαίσιο λειτουργίας αλλά με σαφή πολιτικά παιχνίδια που ο καθένας μπορεί να υποθέσει, δεν είναι η προτεραιότητά μου. Προτεραιότητά μου είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των συστημικών τραπεζών”, είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Ελλάδα, τόνισε, βγαίνει χαμένη την τελευταία τριετία και αποτελεί την εξαίρεση μιας καλής διεθνούς συγκυρίας και ανάπτυξης της ευρωζώνης. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι από το 2015 και μετά ψήφισε μέτρα λιτότητας που κανείς δεν τόλμησε να λάβει.

Από εκεί και πέρα παρουσίασε το σχέδιο και τις προτεραιότητες του προγράμματος της ΝΔ για να επανέλθει η αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία, τονίζοντας ότι το πρώτο είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μέσα από μια πολιτική αλλαγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα