ΝΔ: Υψηλοί τόνοι στην οικονομία, προσοχή στα εθνικά

ΝΔ: Υψηλοί τόνοι στην οικονομία, προσοχή στα εθνικά
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Eurokinissi

Διπλή επίθεση στην κυβέρνηση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για "ψέματα", "πειραματισμούς" και "ερασιτεχνισμούς"

Διπλή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκράτια ανεβάζοντας τους τόνους για την οικονομία και ασκεί λελογισμένη κριτική για τα εθνικά θέματα. Στη ΝΔ στρέφονται στα ζητήματα της οικονομίας επιχειρώντας την αποδόμηση του αφηγήματος της καθαρής εξόδου από το 3ο μνημόνιο ενώ ταυτόχρονα με προσεκτικές αιχμές επιχειρούν να καταδείξουν ότι η στρατηγική της κυβέρνησης δεν δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας από εξωτερικούς κινδύνους.

“Ψέματα” και “πειραματισμοί” είναι από τη μια οι λέξεις με τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδει την πολιτική της κυβέρνησης στο εσωτερικό και  “ερασιτεχνισμοί” για τα εθνικά θέματα με επίκεντρο την κατάσταση στο Αιγαίο από την Τουρκική προκλητικότητα. Με τον τρόπο αυτό στο Μοσχάτο θέλουν να ακυρώσουν επικοινωνιακά την προσπάθεια που εκτιμούν ότι κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να αναστρέψει την εικόνα των δημοσκοπήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό Ντόρα Μπακογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μιλούν για “ανεδαφικό” αφήγημα της κυβέρνησης και επιμένουν ότι “μόνο με πολιτική αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας”.

Την ίδια ώρα ωστόσο στη ΝΔ ρίχνουν αισθητά τους τόνους χωρίς να αποποιούνται την κριτική τους προς την κυβέρνηση για τα Ελληνοτουρκικά και διαβλέποντας σοβαρούς κινδύνους, η διαχείριση των οποίων θεωρείται εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη. Ακόμα και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ιδιαίτερα φειδωλός κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό με τη σημαία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα πρέπει να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα. Η εξωτερική πολιτική θέλει προσοχή, λέω στα παιδιά που έβαλαν τις σημαίες” και προσθέτει ότι “την εξωτερική πολιτική ασκεί η επίσημη πολιτική με τα θεσμικά της όργανα. Η ένταση συμφέρει την Άγκυρα”. Από τη μεριά του ο Σίμος Κεδίκογλου άφησε αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη λέγοντας ότι “σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν πρέπει να παραδέχεται ότι έχει ακήρυχτο πόλεμο στα σύνορά της”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα