Νέα Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 25 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ

Νέα Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 25 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015-ΣΤΙΜΓΙΟΤΥΠΑ.(MotionTeam-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ) MotionTeam

Έρευνα της κοινής γνώμης της εταιρίας Public Issue καταδεικνύει υποχώρηση του κυβερνώντος κόμματος και μεγάλη αβεβαιότητα, με το 30% των ερωτηθέντων να μην γνωρίζει τι προτίθεται να ψηφίσει

Νέα Δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue καταγράφει σημαντική υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και άνοιγμα της ψαλίδας με τη ΝΔ στις 25 μονάδες. Συγκεκριμένα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, στο ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 42%, έναντι 18% για το ΣΥΡΙΖΑ. Στα υπόλοιπα κόμματα, Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ ισοψηφούν στο 8%, το ΚΚΕ λαμβάνει 7,5% και όλα τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%.

Ενδεικτική της ρευστής πολιτικής κατάστασης παραμένει πάντως η αδιευκρίνιστη ψήφος που αγγίζει το 30% και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ασφαλή εκτίμηση της επόμενης μέρας. Στα υπόλοιπα ερωτήματα, οι πολίτες μοιάζουν διχασμένοι σε ό, τι αφορά την αναγκαιότητα πρόωρων εκλογών (50% υπέρ, 48% κατά), ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει το 42% των προτιμήσεων στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, σε αντίθεση με 21% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και 35% που απαντά κανένας από τους δύο.

Σε κάθε περίπτωση και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα φαίνεται πως δεν κερδίζουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. 91% και 79% δηλώνει δυσαρεστημένο με κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντίστοιχα. Η έρευνα διεξήχθη την περίοδο 20 με 27 Οκτωβρίου πανελλαδικά σε μέγεθος 1004 ατόμων για λογαριασμό της Public Issue.

Τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens έχουν πάρει φωτιά από τα συγχαρητήρια για τη δημοσκόπηση.  Οι δημοσκοπησεις όμως δεν είναι εκλογές

Με Αρκά και επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση. Η Ράνια Σβίγγου, ανάρτησε στο twitter ένα σκίτσο του Αρκά που οπτικοποιούσε την παροιμία “όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι” και σχολίαζε: “Τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens έχουν πάρει φωτιά από τα συγχαρητήρια για τη δημοσκόπηση.  Οι δημοσκοπησεις όμως δεν είναι εκλογές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα