Δημοσκόπηση MRB: Διπλάσιο ποσοστό της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 2'
Κάλπη στις εκλογές 2023
Κάλπη στις εκλογές 2023 ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN προηγείται στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή) για τις ευρωεκλογές με διαφορά 15,4 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Προβάδισμα της ΝΔ με διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση της MRB για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, με το 59,4% των πολιτών να θεωρεί αβάσιμο το επιχείρημα του Στέφανου Κασσελάκη να γίνουν οι επόμενες εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ως προς την αναγωγή των αποτελεσμάτων για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,9%, το ΠΑΣΟΚ 13,4%, η Ελληνική λύση 9,9%, το ΚΚΕ 8,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,3%, η Νέα Αριστερά 3,8% και η Νίκη 3,6%.

Στο 1,8% μετρήθηκε το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου και στο 1,6% οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου.

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση στη Βουλή για το δυστύχημα των Τεμπών, το 36,4% των πολιτών θεωρεί ότι ήταν δικαιολογημένη. Παράλληλα, το 18,1% θεωρεί ότι «μάλλον ήταν δικαιολογημένη», το 15,3% «μάλλον αδικαιολόγητη», το 17,6% «σίγουρα αδικαιολόγητη», ενώ το 12,5% είπε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Την ίδια ώρα, το 29,7% θεωρεί ότι η ΝΔ κέρδισε πολιτικά από την πρόταση δυσπιστίας. Ωστόσο, το 74,8% των πολιτών κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση όσον αφορά τους χειρισμούς της στο εν λόγω ζήτημα.

Ερωτηθέντες πόσο βάσιμο θεωρούν το αίτημα Κασσελάκη να γίνουν οι επόμενες εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών, σίγουρα είναι βάσιμο απαντά το 18%, μάλλον είναι βάσιμο το 11%, μάλλον είναι αβάσιμο: το 31,9%, σίγουρα είναι αβάσιμο το 27,5%, ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ το 11,6%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα