Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια “πληγώνει” την κυβέρνηση

Διαβάζεται σε 2'
ψηφοφορία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Στιγμιότυπο από κάλπη eurokinissi

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική, τη στιγμή που η ΝΔ πάντως διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τα υπόλοιπα κόμματα.

Προς τη λάθος κατεύθυνση θεωρεί η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων πως κινείται η χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα, έχοντας διαφορά 17 ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση ψήφων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα, το 64% των ερωτηθέντων απαντάει πως η Ελλάδα έχει λάθος πορεία, ενώ το 31% απαντάει πως κινείται προς τη σωστή. Ως σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες καταγράφονται η ακρίβεια (33%), η οικονομία (27%), η κρίση θεσμών (7%), η εγκληματικότητα 6% και η ανεργία (5%).

Στις εκλογικές επιδόσεις των κομμάτων η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη και μεγάλη διαφορά τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είναι πρώτη με 26,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 12,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 9,9%, το ΚΚΕ τέταρτο με 8,1%, ενώ ακολουθούν Ελληνική Λύση με 6%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, ΝΙΚΗ με 3% και Νέα Αριστερά με 2,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 32,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,0%, το ΚΚΕ 9,8%, η Ελληνική Λύση 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,2%, η ΝΙΚΗ 3,6% και η Νέα Αριστερά 3,1%.

Στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 35%, ενώ δεύτερη πιο δημοφιλής απάντηση είναι ο «κανένας» με 33%. Ακολουθούν Στέφανος Κασσελάκης (9%), Κυριάκος Βελόπουλος (5%), Νίκος Ανδρουλάκης (5%) και ο Δημήτρης Κουτσούμπας (4%).

Αναλυτικά η δημοσκόπηση

dimoskopisi (2)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα