Σκουρλέτης: Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το νομοσχέδιο για το “σπάσιμο” της Β’ Αθήνας

Σκουρλέτης: Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το νομοσχέδιο για το “σπάσιμο” της Β’ Αθήνας
Συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με εκπροσώπους των κομμάτων για την κατάτμηση της Β' Αθηνών Eurokinissi

Για την συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων σχετικά με την κατάτμηση της Β' Αθήνας και το επερχόμενο νομοσχέδιο μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Εσωτερικών

“Τις επόμενες εβδομάδες θα έρθει το νομοσχέδιο για το σπάσιμο της Β΄Αθήνας, όλοι είναι θετικοί σε αυτό, αλλά χρειάζεται ευρεία πλειοψηφία για να ισχύσει στις επόμενες εκλογές, στο οποίο δεν συνηγορεί η στάση της αντιπολίτευσης”, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Οι Κάππα Κάππα” με τον Μανώλη Κοττάκη και τη Βούλα Κεχαγιά, ο υπουργός Εσωτερικών Πανος Σκουρλέτης μετα τη συνάντηση με κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για “άκαμπτο τρόπο με τον οποίο προσήλθαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στη συνάντηση”, “ο κ. Βορίδης είπε να ψηφιστεί ταυτόχρονα με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η δε κ. Χριστοφιλοπούλου έθεσε συνολική πρόταση μαζί με τον εκλογικό νόμο”. “Εγώ τους είπα φανταστείτε να το βάζαμε μαζί με την απλή αναλογική. Κάτι που δεν έχει γίνει εδώ και 15 20 χρόνια νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να το κάνουμε τώρα”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Σχετικά με την ψήφο των Ελλήνων ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι υπάρχουν συνταγματικά και νομικά ερωτήματα. “Το οφθαλμοφανές είναι ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να ψηφίσουν όσοι είχαν αναγκαστεί να αφήσουν τη χώρα λόγω της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων διαφωνούν με την πρόταση και για αυτό τον λόγο δεν παρέστησαν στη συνάντηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα