Σπίρτζης: Κυκλώματα διαπλοκής έκαναν σαμποτάζ στα λεωφορεία

Σπίρτζης: Κυκλώματα διαπλοκής έκαναν σαμποτάζ στα λεωφορεία
Δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα και του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, για το κύκλωμα ανταλλακτικών στον ΟΣΕ με εμπλοκή 8 υπαλλήλων και μίζες χιλιάδων ευρώ. Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών πώλησης σκραπ του ΟΣΕ σε τρία κυκλώματα Ρομά, τα οποία είχαν κοινό διευθυντήριο. Μέχρι στιγμής για την υπόθεση διαφθοράς στον ΟΣΕ έχουν συλληφθεί από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας οκτώ υπάλληλοι του Οργανισμού και 11 Ρομά. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ο υπουργός Υποδομών κατήγγειλε στη Βουλή πως τα κυκλώματα έβγαζαν τα λεωφορεία εκτός κυκλοφορίας με κτυπήματα από μέσα με σφυρί. Αποκάλυψε ότι βρέθηκαν "άδεια ταμεία" και ότι εντοπίστηκε "κομματικός στρατός" στον ΟΑΣΘ

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα «κυκλώματα διαπλοκής» που λυμαινόταν τις αστικές συγκοινωνίες προέβη στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

«Ξαφνικά φύσηξε Βοριάς και αρρωσταίναν τα  λεωφορεία» είπε ο κ. Σπίρτζης επικαλούμενος πόρισμα επιτροπής της ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) το οποίο διαπιστώνει ότι λεωφορεία έβγαιναν εκτός κυκλοφορίας εξαιτίας σαμποτάζ  «από μέσα».

«Βρέθηκε χτύπημα με σφυρί στα τακάκια ενός λεωφορείου» είπε αποκαλυπτικά και υπογράμμισε ότι το κύκλωμα όχι μόνο δεν επέτρεπε σε λεωφορεία να βγαίνουν στη κυκλοφορία αλλά απέτρεπε και τη συντήρηση. «Υπάρχουν κυκλώματα που σαμποτάρουν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. Πρώτη φορά το ακούτε;» συμπλήρωσε απευθυνόμενος τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ξεκαθάρισε ότι πλέον το θέμα θα το αναλάβει η δικαιοσύνη. «Από δω και πέρα, θα ακολουθήσει η δικαστική διαδικασία» διεμήνυσε σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Άδεια ταμεία και κομματικός στρατός στον ΟΑΣΘ

Ο κ. Σπίρτζης προέβη όμως σε αποκαλύψεις και για το «πάρτι» που είχε στηθεί στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα στην ύπαρξη ενός τραπεζικού λογαριασμού για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων του ΟΑΣΘ όπου βρέθηκαν μόλις 700 ευρώ αντί για 38 εκατ. ευρώ. Κατήγγειλε, ακόμη, ότι στον ΟΑΣΘ είχε στηθεί ένας κομματικός στρατός με πάνω από 2.500 εργαζόμενους και με πολλαπλάσιο κόστος από τον ΟΑΣΑ ο οποίος «συντηρούσε για δεκαετίες πολλές εταιρίες σχετικές με τις συγκοινωνίες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα