Στις κάλπες σήμερα 155.000 μέλη της ΝΔ

Στις κάλπες σήμερα 155.000 μέλη της ΝΔ
Στις κάλπες 155.000 μέλη της ΝΔ Eurokinissi

Εσωκομματικές εκλογές σήμερα στη ΝΔ για τους επικεφαλής των νομαρχιακών και δημοτικών οργανώσεων, καθώς και τους συνέδρους για το επόμενο τακτικό συνέδριο, ο χρόνος διεξαγωγής του οποίου όμως δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Μήνυμα ανανέωσης από Μητσοτάκη

Τα 155.335 μέλη της Νέας Δημοκρατίας προσέρχονται σήμερα σε 339 κάλπες ανά την Ελλάδα για να εκλέξουν προέδρους Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών, δημοτικών οργανώσεων, αλλά και τους συνέδρους για το επόμενο τακτικό συνέδριο, ο χρόνος του οποίου όμως δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Το Μοσχάτο έχει κατ επανάληψη υπογραμμίσει τη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία εγγραφής και το γεγονός ότι 27.896 πολίτες έγιναν μέλη της ΝΔ για πρώτη φορά. Τόσο με ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ όσο και με άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” το μήνυμα που θέλει να περάσει η αξιωματική αντιπολίτευση αφορά στην ανανέωση του κόμματος και στη μαζικότητα, με το επιχείρημα του μεγάλου αριθμού επανεγγραφών και νέων εγγραφών.

“Σε περισσότερες από 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών μας θα ξεπεράσει το 50%” ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ την περασμένη Πέμπτη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφών, στην οποία είχε δοθεί παράταση μέχρι τις 5 Μαϊου.

Είναι προφανές βέβαια ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα βάλουν πιο καθαρά τη σφραγίδα της ηγεσίας Μητσοτάκη στο κόμμα, με στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης να έχουν κινηθεί το προηγούμενο διάστημα ανά την Ελλάδα επιθυμώντας να αφήσουν και εκείνα το δικό τους στίγμα.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο καταστατικό, τα μέλη της ΝΔ και τα νέα μέλη έπρεπε να καταβάλλουν 12 ευρώ ετήσια εισφορά για να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη σημερινή διαδικασία.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ διαμορφώνει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία

«Η Νέα Δημοκρατία ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και ανοίγει τα παράθυρά της σε κάθε νέα αντίληψη», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος. «Η ΝΔ είναι πάντα έτοιμη για εκλογές» πρόσθεσε.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα για τη ΝΔ, γιορτή δημοκρατίας. Σήμερα κερδίζουμε ένα μεγάλο στοίχημα. Το στοίχημα της εκλογής των τοπικών και νομαρχιακών μας οργανώσεων από τη βάση του κόμματος. Από τα ίδια τα ενεργά μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και ανοίγει τα παράθυρά της σε κάθε νέα αντίληψη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Η ΝΔ διαμορφώνει μία μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και γίνεται η μεγάλη κοίτη στην οποία ενώνονται όλοι εκείνοι οι πολίτες οι οποίοι όχι απλά θέλουν να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά, αλλά, προσδοκούν στο να οικοδομήσουμε όλοι μαζί, μία καλύτερη Ελλάδα, με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο χαμόγελο».

Στη συνέχεια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ: «Η ΝΔ είναι πανέτοιμη για εκλογές και όσο πιο σύντομα αυτές θα γίνουν, τόσο καλύτερα για τον τόπο. Τα μέλη, με τον τρόπο τους στηρίζουν και οικονομικά το κόμμα. Δεν υπάρχουν πολλά κόμματα στην Ευρώπη που να έχουν παραπάνω 155.000 ενεργά μέλη που πληρώνουν την ετήσια συνδρομή τους για να συμμετέχουν στις εσωκομματικές διαδικασίες. Αυτό είναι μία μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση».

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής

Στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής προσήλθε λίγο μετά τις 2 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο κτίριο Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13) και έξω από αυτό τον περίμεναν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπή της Ν.Δ. Αντώνης Γυφτόπουλος, στελέχη, μέλη του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ, που τον υποδέχτηκαν με θερμά χειροκροτήματα. Αρκετοί έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν, έκανε χειραψία με τους περισσότερους και αντάλλαξε κουβέντες μέχρι που έφτασε στην κάλπη, όπου ψήφισε αφού χαιρέτισε τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Θερμή κι ενθουσιώδη υποδοχή του επιφύλαξαν και κατά την προσέλευση του, νωρίτερα, στο Βασιλικό Θέατρο, στην εκδήλωση με τίτλο “Πόντος παντού”, που οργάνωσε ο βουλευτής β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ Σάββας Αναστασιάδης προς τιμήν του Έλληνα Πόντιου κοσμοναύτη Θεόδωρου Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα