Συνάντηση εξπρές: Μόλις 6′ λεπτά συζήτησαν Ζάεφ – Ιβάνοφ για το “Βόρεια Μακεδονία”

Συνάντηση εξπρές: Μόλις 6′ λεπτά συζήτησαν Ζάεφ – Ιβάνοφ για το “Βόρεια Μακεδονία”
O Zόραν Ζάεφ με τον Γκεόργκι Ιβάνοφ τον Φεβρουάριο του 2017 AP

Σε φιάσκο παραπέμπει η απρόσμενη εξέλιξη του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της πΓΔΜ πριν από μία ώρα στα Σκόπια. Μέσα σε έξι λεπτά μπήκε και βγήκε η αυτοκινητοπομπή. Καμία δήλωση δεν έγινε...

Έξι λεπτά όλα κι όλα κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ με τον πρόεδρο Γκεόργκι Ιβάνοφ, όπου τον ενημέρωσαν

για τη συμφωνία που επετεύχθη με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Makfax, το κυβερνητικό όχημα με αστυνομική συνοδεία έφτασε στην προεδρική κατοικία στις 10:03, αναχώρησε στις 10:09 και οι πύλες έκλεισαν.

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των Ζόραν Ζαεφ και Αλέξη Τσίπρα, το νέο όνομα “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, με μετάφραση σε όλες τις γλώσσες, συμφωνήθηκε για συνολική χρήση και η κυβέρνηση της πΓΔΜ θα προχωρήσει πλέον σε τροποποίηση στο Σύνταγμα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ιβάνοφ επιμένει σε μια λύση που δεν θα περάσει από συνταγματικές αλλαγές. Χθες, ο Πρόεδρος της πΓΔΜ υπογράμμισε σε γραπτή δήλωσή του, ότι το ζήτημα του ονόματος επιλύθηκε τηλεφωνικά και με προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, κάτι που ο ίδιος δεν θεωρεί “σοβαρό και ανεύθυνο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα