Τεστ συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ η ψηφοφορία για την αναδοχή

Τεστ συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ η ψηφοφορία για την αναδοχή
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Με αρκετούς από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγουν την αποχή διεξάγεται το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία το μεσημέρι για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Τον κάβο της ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο περί αναδοχής με αιχμή την διάταξη για αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια καλείται να περάσει το μεσημέρι η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι πολλοί βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πεισθεί για την αναγκαιότητά του.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί αφού ούτως ή άλλως η ΝΔ έδωσε οδηγία για κατά συνείδηση ψήφο, ωστόσο αυτό που επιθυμεί είναι να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7.gr το Μαξίμου μέσω κορυφαίου στελέχους του συνέστησε χθες σε κάποιους από τους αντιδρώντες βουλευτές την αποχή λέγοντάς τους πως “είναι πιο τίμιο” να προτιμήσουν την μη συμμετοχή στην ψηφοφορία από την καταψήφιση του νομοσχεδίου, διότι αυτό θα αποτελέσει στοιχείο που θα αξιοποιήσει πολιτικά η αντιπολίτευση για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ως εκ τούτου σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις βουλευτές που συνέταξαν και υπογράφουν επιστολή με την οποία εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου σκέφτονται να μην είναι παρόντες κατά την διάρκεια της ονομαστικής. Πρόκειται για την Γεωργία Γεννιά, Γιώργο Ντζιμάνη και Γιάννη Καραγιάννη οι οποίοι είχαν επικοινωνία με υπουργό και συνεννοήθηκαν ότι για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση δεν θα καταψηφίσουν αλλά θα απόσχουν. Οι τρεις πιθανότατα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας θα διανείμουν κείμενο με το οποίο θα αιτιολογούν την στάση τους επιμένοντας στις διαφωνίες τους για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Την απουσία κατά την ώρα της ψηφοφορίας αναμένεται να επιλέξει και ο βουλευτής της α’ Θεσσαλονίκης Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος εξ αρχής είχε διαφωνήσει με την ρύθμιση που αφορά την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια και μάλιστα είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Το όνομα του κ. Μπόλαρη είχε προστεθεί στην ομάδα των 10 βουλευτών που εφέροντο ότι απέστειλαν επιστολή προς το Μαξίμου, η οποία ωστόσο δεν εστάλη ποτέ καθώς η διαμαρτυρία τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό μέσω των αρμοδίων οργάνων. Ο Μάρκος Μπόλαρης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Face Book διατυπώνει εκ νέου τις αντιρρήσεις του για επίμαχο νομοσχέδιο και μάλιστα υποβάλει εκ νέου αίτημα να αποσυρθεί η προς νομοθέτηση διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.Όπως αναφέρει ο λόγος του είναι αντιρρητικός κυρίως λόγω έλλειψης της επείγουσας προτεραιότητας για ένα δίκτυο κοινωνικών δομών με επιστημονική επάρκεια, των πολιτικών ανάσχεσης του δημογραφικού και της ορθής-όπως λέει- νομοθέτησης και της δημοκρατικής συναίνεσης.

Στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ως την ώρα της ψηφοφορίας θα καμφθούν κάποιοι από τους βουλευτές που εξακολουθούν να διατυπώνουν ενστάσεις και ευελπιστούν ότι θα περιοριστούν εκείνοι που θα επιλέξουν τον δρόμο της καταψήφισης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα