Θεοδωράκης: Αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα ο νόμος Γαβρόγλου 

Θεοδωράκης: Αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα ο νόμος Γαβρόγλου 
Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις». Τρίτη 1 Αυγούστου 2017(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Για ένα νομοσχέδιο συντηρητικό, παλιομοδίτικο, που ενισχύει την κομματοκρατία στα ΑΕΙ της χώρας, έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε με σαφήνεια εναντίον του κυβερνητικού νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση υποστηρίζοντας ότι «ο νόμος που θα ψηφίζουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι ένας παλιομοδίτικος νόμος, αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξε ότι η παιδεία στη χώρα μας είναι “καθυποταγμένη στα κόμματα, αποκομμένη από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις”, ενώ στήριξε τον νόμο Διαμαντοπούλου « ο οποίος γρήγορα ψαλιδίστηκε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πρώτα επανάφερε τους αιώνιους φοιτητές και τώρα «κάνετε παιχνίδι με το πανεπιστήμιο το οποίο αποσκοπεί να το κάνει παράρτημα του γραφείου του υπουργού».

Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε παράλληλα υπέρ της ίδρυσης των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα