Το γυαλί ράγισε αλλά δεν έσπασε στο ΚΙΝΑΛ

Το γυαλί ράγισε αλλά δεν έσπασε στο ΚΙΝΑΛ
Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά παλαιότερη συνεδρίαση της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής Eurokinissi

Βουλευτές της ΔΗΣΥ πνέουν μένεα εναντίον του Θεοδωράκη, όμως επιλογή της Γεννηματά είναι να προσπαθήσει να διατηρήσει τη συνοχή του. Στο Ποτάμι υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, δυο γραμμές.

“Από τη στιγμή που το Ποτάμι υπερψηφίζει την πρόταση μομφής δεν υπάρχει θέμα οριστικής ρήξης” διαμηνύουν από την Χαριλάου Τρικούπη, θέτοντας τέλος στα σενάρια ότι αναμένεται από ώρα σε ώρα επίσημο “διαζύγιο” Φώφης Γεννηματά-Σταύρου Θεοδωράκη. Από τη στιγμή που ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ότι στηρίζει τη συμφωνία για το Σκοπιανό αλλά δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αποδυναμώθηκαν οι σκέψεις να δοθεί τέλος στη συνεργασία του Ποταμιού με την Δημοκρατική Συμπαράταξη στο πλαίσιο ενός νέου πολιτικού φορέα.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι βουλευτές της ΔΗΣΥ πνέουν μένεα εναντίον του Στ. Θεοδωράκη. Η Φώφη Γεννηματά δέχθηκε αλλεπάλληλες εισηγήσεις να αφήσει το τεντωμένο σκοινί να σπάσει και να μην το χαλαρώσει. Αλλά, όπως όλα δείχνουν, επιλογή της αυτή τη στιγμή δεν είναι να οδηγήσει το ΚΙΝΑΛ σε διάλυση αλλά να προσπαθήσει να διατηρήσει τη συνοχή του. Συνεργάτης του Στ. Θεοδωράκη, άλλωστε, προσπαθεί να συμβάλει στη μείωση της έντασης λέγοντας ότι από τη στιγμή που η ψηφοφορία για το σκοπιανό δεν θα γίνει άμεσα αλλά από το φθινόπωρο και μετά δεν υπάρχει λόγος για κλιμάκωση της ενδοπαραταξιακής κρίσης.

Στο Ποτάμι υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, δυο γραμμές. Ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαρριανός ζητά να μην στηριχθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό στο όνομα του αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνα, ενώ επιφυλακτικός για το περιεχόμενο της συμφωνίας εμφανίζεται ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς. Δανέλλης – Λυκούδης – Μαυρωτάς ακολουθούν τον Θεοδωράκη στην ανεπιφύλακτη στήριξη της συμφωνίας με τον Σπύρο Λυκούδη να δίνει έμφαση στην ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ και τον Σπ. Δανέλλη να προτάσσει τη συνέπεια στις αρχές του Ποταμιού.

Σε κάθε περίπτωση, ισχύει ότι το ρήγμα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ παραμένει βαθύ αλλά παρακολουθούμε προσεισμικές δονήσεις και όχι τον κυρίως σεισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα