Τσακαλώτος: Κι εγώ θα ήθελα να βγω με τη Σκάρλετ Γιόχανσον

Τσακαλώτος: Κι εγώ θα ήθελα να βγω με τη Σκάρλετ Γιόχανσον
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε παλαιότερη ομιλία στη Βουλή Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών απεκάλυψε το ραντεβού των ονείρων του με αφορμή την επιθυμία Μητσοτάκη για πλεόνασμα-στόχο 2%. «Χώρισε η Σκάρλετ» σχολίασε ο Γ. Αμυράς. Προς συμφωνία στις 7 Απριλίου. Υπό όρους στην ποσοτική χαλάρωση

Την… κρυφή επιθυμία του να βγει ραντεβού με την αμερικανίδα ηθοποιό Σκάρλετ Γιόχανσον απεκάλυψε σε κοινοβουλευτική επιτροπή της  Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αφορμή για την αποκάλυψη του κ. Τσακαλώτου αποτέλεσε η επίμονη αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Δ. Σταμάτη στην επιθυμία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να καθοριστεί πλεόνασμα-στόχος 2% και όχι 3,5%. «Όντως, ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί πλεόνασμα 2%. Και εγώ θα ήθελα να βγω με τη Σκάρλετ Γιόχανσον» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλοι επιθυμούν χαμηλό πλεόνασμα αλλά κανείς δεν μπορεί να το επιτύχει.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Αμυράς ο οποίος ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών ότι η Σκαρλετ Γιόχανσον χώρισε και ότι είναι ελεύθερη πλέον για ραντεβού

Ο κ. Τσακαλώτος αμφισβήτησε, εντωμεταξύ,  την προσήλωση του κ. Μητσοτάκη στο στόχο του 2% και διερωτήθηκε αν ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε στο Βερολίνο ότι ο ίδιος δεν θα δεχόταν πλεόνασμα 3,5%. «Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε για πλεόνασμα 2%.; Να ρωτήσω τη Δευτέρα τον Σόιμπλε για αυτό;» ρώτησε δηκτικά ο κ. Τσακαλώτος.

Προς συμφωνία στις 7 Απριλίου

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε, πάντως, στην επιτροπή ότι πλέον δεν είναι εφικτή μια συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 20 Μαρτίου και μετέθεσε την ημερομηνία-ορόσημο στις 7 Απριλίου. «Θεωρώ ότι τη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να γίνει μια πρώτη συζήτηση για όλο το πακέτο ώστε να μπορούμε να έχουμε οριστική συμφωνία για όλα τα θέματα 7 Απριλίου. Αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο πιθανό σενάριο. Αυτός είναι ο στόχος» σχολίασε.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε παράλληλα ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για την εφαρμογή των μέτρων και των αντίμετρων. «Ο κ. Ντάισελμπλουμ λέει ακριβώς το ίδιο με την κυβέρνηση. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ και εγώ λέμε το ίδιο» είπε. Αντίθετα καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν ισχύει ο ισχυρισμός του πως πρέπει να υπάρχει υπέρβαση των στόχων για να ληφθούν τα θετικά μέτρα. «Η συμφωνία προβλέπει ότι αν είμαστε εντός των στόχων τότε περνάνε και τα καλά και τα κακά μέτρα. Είναι ξεκάθαρο σε όλους όσοι είναι καλοπροαίρετοι ότι υπάρχει καμία αμφισημία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Αισιόδοξος αλλά όχι βέβαιος ο Τσακαλώτος για την είσοδο στην Ποσοτική Χαλάρωση

Στην παραδοχή ότι η συζητούμενη συμφωνία με τους εταίρους δεν διασφαλίζει μετά βεβαιότητας την ένταξη της ελληνικής οικονομίας στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) προχώρησε ο κ. Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών έθεσε ουσιαστικά υπό αίρεση το ζήτημα λέγοντας ότι η συμφωνία θα δώσει χώρο στην ελληνική οικονομία «εάν ανοίξει δρόμο για την ποσοτική χαλάρωση». Πρόσθεσε, πάντως, ότι είναι αρκετά αισιόδοξος για την ένταξη στο πρόγραμμα που θα επιτρέψει στη χώρα να γυρίσει και πάλι πίσω στην ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αυτή η ανάπτυξη να είναι και βιώσιμη.

«Είμαι αισιόδοξος για το 2017 και το 2018 αλλά το πιο σημαντικό είναι το μακροπρόθεσμο. Δεν αρκεί να έχουμε δύο καλά χρόνια αλλά και μετά ξαναπέσουμε σε καταστάσεις στασιμότητας. Πρέπει η ανάπτυξη να είναι βιώσιμη και δίκαιη» σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα