Βενιζέλος σε γραμμή Γεννηματά

Βενιζέλος σε γραμμή Γεννηματά
Συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2017, στην Βουλή την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Τάχθηκε υπέρ εθνικής συνεννόησης με ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. «Τώρα υπάρχει ένα κλίμα ότι είμαστε μαζί» σχολίασαν ικανοποιημένοι στο ΠΑΣΟΚ

Με την γραμμή της Φώφης Γεννηματά που ζητά συγκυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και όχι αποκλειστική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα θετικά σχόλια πηγών του ΠΑΣΟΚ που χαιρέτισαν τη μετακίνηση του βουλευτή στην κεντρική θέση του κόμματος.

«Το εθνικό συμφέρον απαιτεί άλλη κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Και βέβαια με έναν  ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχει αφού πληρώσει το κόστος της εθνικής βλάβης, αφού ηττηθεί και αφού πάει στα κανονικά του μεγέθη,  αυτά τα οποία είχε το 2010» είπε ο κ. Βενιζέλος από τη Βουλή τασσόμενος υπέρ της συνεργασίας και με τα δύο μεγάλα κόμματα. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές και όχι από την παρούσα Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος προκάλεσε, μάλιστα, αίσθηση όταν πήρε αποστάσεις από τη ΝΔ χαρακτηρίζοντας απευκταίο το ενδεχόμενο μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Λύση φυσικά δεν είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ η οποία θα ήταν: «η δευτέρα πλάνη χείρον της πρώτης» και θα ήταν και ανιστόρητη για τα σημερινά δεδομένα και τα δεδομένα της κρίσης. «Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση και εθνική στρατηγική βασισμένη στην εθνική συνεννόηση τα τελευταία χρόνια έχουμε προτείνει μόνον εμείς:  χώρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» είπε ο κ. Βενιζέλος κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Την ταύτιση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την κομματική γραμμή χαιρέτισαν, μάλιστα, πηγές του ΠΑΣΟΚ. «Τώρα υπάρχει ένα κλίμα ότι είμαστε όλοι μαζί» σχολίαζαν φανερά ικανοποιημένοι από την ομιλία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε μηδενικό το αποτέλεσμα της συμφωνίας για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα λέγοντας ότι οι πιστωτές δουλεύουν «ψιλό γαζί» την κυβέρνηση. Επίσης, υποστήριξε ότι το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι «ψίχουλα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα