Βουλή: Πινγκ-Πονγκ για Κατσίκη, επιστρέφει η υπόθεση στον Βούτση

Βουλή: Πινγκ-Πονγκ για Κατσίκη, επιστρέφει η υπόθεση στον Βούτση
Ο Κώστας Κατσίκης Eurokinissi

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποδοκίμασε ομοφώνως ως «προσβλητική» την ομοφοβική συμπεριφορά του βουλευτή αλλά αποφάνθηκε ότι δεν συνιστά «ρητορική μίσους». Ο ΠτΒ θα λάβει την τελική απόφαση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, θα κληθεί να αποφασίσει τελικά για την επιβολή ή όχι ποινών στον Κώστα Κατσίκη για τις ομοφοβικές δηλώσεις του καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας αρκέστηκε στην αποδοκιμασία του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Σε σημερινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή της η κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας άκουσε την απολογία του κ. Κατσίκη ο οποίος όμως δεν υπαναχώρησε. «Αυτή είναι η άποψή μου δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν» φέρεται να δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Κατόπιν αυτών οι βουλευτές αποφάνθηκαν ομοφώνως ότι οι δηλώσεις αυτές συνιστούν «προσβλητική» συμπεριφορά εναντίον ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά όχι και ρητορική μίσους όπως κατήγγειλαν οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είχαν ζητήσει την παραπομπή Κατσίκη.

Η Επιτροπή αποφάσισε στη συνέχεια να αποστείλει το σκεπτικό της στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να αποφανθεί για το αν χρειάζονται να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα κατά του Κώστα Κατσίκη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσίκης είχε παραλληλίσει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναγνώριση δικαιώματος αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια.

Γνωμοδότηση Επιστημονικού Συμβουλίου για τα απόρρητα έγγραφα Λοβέρδου

Εντωμεταξύ, η επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας εξέτασε και την υπόθεση του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος είχε κοινοποιήσει διαβαθμισμένα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας στο περιθώριο της συζήτησης για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Η επιτροπή δέχτηκε την πρόταση του κ. Λοβέρδου να ζητηθεί σχετική γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το σύννομο ή όχι της πράξης του βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα