Βούτσης: Ίσως την ερχόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία για τη Novartis

Βούτσης: Ίσως την ερχόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία για τη Novartis
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Σκληρή απάντηση του Προέδρου της Βουλής σε όσους εγκαλούν την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη για τους ταχείς ρυθμούς διερεύνησης του διεθνούς σκανδάλου της Novartis

Ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση της συμπολίτευσης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες των 10 πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στη δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis.

Tο ενδεχόμενο αυτό ανακοίνωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος τόνισε ότι «υπό προϋποθέσεις» η μυστική ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθει ακόμη εντός της επόμενης εβδομάδας. Υπενθυμίζεται ότι για την έκριση της πρότασης και τη συγκρότηση της προανακριτικής απαιτούνται τουλάχιστον 151 θετικές ψήφοι.

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε, μάλιστα, την ικανοποίησή του για τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά στην Ελλάδα η διερεύνηση του διεθνούς σκανδάλου. «Είναι πολύ καλό που τρέχει γρήγορα η υπόθεση» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το σκάνδαλο και σημείωσε ότι πρόκειται για διεθνές σκάνδαλο ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι είναι καλύτερο και για τους εμπλεκόμενους να προχωρά ταχέως η υπόθεση. Ο κ. Βούτσης πέρασε, όμως, και στην αντεπίθεση για όσους από την αντιπολίτευση ψέγουν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για τους γρήγορους ρυθμούς των ερευνών. Θύμισε, μάλιστα, ότι οι αργοί ρυθμοί και η ολιγωρία όλων των προηγούμενων ετών είχε ως αποτέλεσμα να παραγράφονται ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα. «Ας ανοίξουν τα δικά τους τα κιτάπια για να δουν τις υποθέσεις που θάφτηκαν» είπε ο κ. Βούτσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα