Υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης αναζητεί η ΝΔ. Στο τραπέζι ξανά το όνομα του Ζαγοράκη

Υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης αναζητεί η ΝΔ. Στο τραπέζι ξανά το όνομα του Ζαγοράκη
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη σε παλαιότερο αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Εθνικής Ομάδας Αστέγων και της ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Eurokinissi

Η ανακοίνωση του Καλαφάτη ότι δε θα διεκδικήσει τελικά το δήμο άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση σχετικά με το ποιος θα είναι γαλάζιος υποψήφιος στη συμπρωτεύουσα

Νέο κύκλο σεναρίων σχετικά με το ποιος θα είναι ο γαλάζιος που θα διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης απέναντι στο Γιάννη Μπουτάρη, πυροδότησε η ανακοίνωση του Σταύρου Καλαφάτη το Σάββατο πως δε θα είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής, ο οποίος εφέρετο να ενδιαφέρεται για το δήμο, είχε δύο συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (μία κατ’ ιδίαν και μία παρουσία της Μαρίας Σπυράκη) στο περιθώριο της τελευταίας επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή εκδήλωση της εκπροσώπου τύπου και ευρωβουλευτή για την ψηφιακή οικονομία πριν από τέσσερις ημέρες.

Κατά τις συναντήσεις αυτές ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε στον κ.Καλαφάτη ότι τον θέλει στην κεντρική πολιτική σκηνή και άρα στη Βουλή, ως εκ τούτου δεν θα διεκδικήσει το δήμο.

Σενάρια πάντως που κυκλοφόρησαν περί υποψηφιότητας της κ.Σπυράκη, διαψεύσθηκαν από την ίδια αμέσως.

Στο τραπέζι πλέον επανέρχεται το όνομα του ευρωβουλευτή, πρώην ποδοσφαιριστή, Θοδωρή Ζαγοράκη, το οποίο είχε ακουστεί έντονα το προηγούμενο διάστημα. Αρχικά το σενάριο αυτό είχε διαψευσθεί, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ.Ζαγοράκης επιθυμούσε να παραμείνει στην Ευρωβουλή, όμως το όνομα του ακούγεται και πάλι στους γαλάζιους κύκλους.  Ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής λόγω της πορείας του στον ΠΑΟΚ θεωρείται από πολλούς μία δυναμική υποψηφιότητα, πολλώ δε μάλλον που στόχος της ΝΔ είναι αφενός να ανακτήσει την απήχηση της σε κοινά όπου είχε απώλειες και αφετέρου να διευρύνει τη διείσδυση της σε ψηφοφόρους εκτός των σημερικών κομματικών τειχών. Αυτή τη λογική άλλωστε έχει και η επιλογή να μην διεκδικήσει το δήμο ήδη εκλεγμένος βουλευτής.

Στη συμπρωτεύουσα ακούγεται επίσης το όνομα του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος  Αθανάσιου Σαββάκη, ο οποίος δεν το έχει διαψεύσει.

Την πρόθεση του εν τω μεταξύ να είναι υποψήφιος στο δήμο Θεσσαλονίκης δήλωσε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κυριζίδης, προφανώς όμως χωρίς τις “ευλογίες” του Μοσχάτου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα