Ζουράρις: Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι

Ζουράρις: Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι
Independent Greeks' Parliamentary Group meeting, Athens, Greece on June 5, 2015. / , 5 2015. SOOC

Με το γνωστό του στυλ, ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα δει τι θα κάνει όταν έρθουν τα μέτρα, αλλά και ότι είναι έτοιμος να πάρει τα πάντα πίσω για το καλό της πατρίδας

Νέες δηλώσεις στο γνωστό του στυλ έκανε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις στον Ant1.

Ο κ.Ζουράρις δήλωσε ότι θα δει τι θα κάνει όταν έρθουν τα μέτρα, αλλά και ότι είναι έτοιμος να πάρει τα πάντα πίσω για το καλό της πατρίδας. Είπε ότι διαφωνεί με όλα τα μέτρα διότι είναι αποτέλεσμα της κατοχής της χώρας και της μετατροπής της σε αποικία χρέους, αλλά ταυτόχρονα εκτίμησε ότι με τα αντίμετρα αμβλύνεται η υποταγή.

Δήλωσε επίσης ότι είναι στην κυβέρνηση διότι θεωρεί πως σε αυτή τη συγκυρία έπρεπε να κυβερνήσει η αριστερά, κάνοντας συγκρίσεις με την περίοδο της Αντίστασης, αλλά σχολίασε ότι ενώ οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή τους δεν είναι.

Ο κ.Ζουράρις ανέφερε ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση των ΑΝΕΛ από Τσακαλώτο- Αχτσιόγλου, η υπουργός Εργασίας είπε πως η μεγαλύτερη μείωση στις συντάξεις θα είναι 50 ευρώ, καθώς και ότι όλοι οι συνάδελφοι της στην Ευρωζώνη της είπαν ότι κανείς δε διαφωνεί ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων και ότι θεωρούν απαράδεκτο το αίτημα του ΔΝΤ να γυρίσουμε -όπως είπε και η υπουργός- σε εργασιακό μεσαίωνα.

Στο ερώτημα τι θα πράξει ο ίδιος όταν έλθει η ώρα ψήφισης μέτρων, ο κ.Ζουράρις επικαλέστηκε τον Πλάτωνα που είχε πει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε το γενναίο ψεύδος και δήλωσε ανά πάσα στιγμή έτοιμος να πάρει τα πάντα (δηλαδή τις διαφωνίες που έχει εκφράσει στο παρελθόν) πίσω για το καλό της πατρίδας. Κληθείς να σχολιάσει τη στάση υπουργών όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, υπενθύμισε ότι Κολοκοτρώνης και Καραϊσκάκης έλεγαν “ραχούλες, ραχούλες” διότι όταν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον εχθρό σε ευθεία μάχη, χρονοτριβείς.

Δήλωσε ότι ανά πάσα στιγμή αφήνει την καρέκλα του υπουργού και ερωτηθείς εκ νέου τι θα κάνει στην ψηφοφορία απάντησε “θα δω τι θα ψηφίσω”, ενώ στο ερώτημα με ποια μέτρα διαφωνεί απάντησε: “Με όλα διαφωνώ, διότι η χώρα είναι υπό κατοχήν και επομένως αυτά που θα ψηφίσουμε είναι απότοκο της ήττας της Ελλάδας και της χρεοκοπίας της χώρας” προσθέτοντας όμως: “Ενδεχομένως με τις αντισταθμιστικές δυνατότητες, δηλαδή τα αντίμετρα, μπορούμε να αμβλύνουμε την υποταγή”.

Ανέφερε επίσης ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση τους αποκάλυψαν ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σχεδιάζει έκτακτο Eurogroup αρχές Μαϊου για να συζητηθεί η έναρξη του θέματος του χρέους.

“Είμαι υπουργός γιατί έκρινα ότι σε αυτή τη φάση έπρεπε να κυβερνήσει η αριστερά” είπε ο κ.Ζουράρις και ερωτηθείς εάν είναι αριστερές οι θέσεις της κυβέρνησης απάντησε: “Οι θέσεις είναι αριστερές, η εφαρμογή δεν είναι”, προσθέτοντας ότι και οι θέσεις του ΕΛΑΣ ήταν να πολεμήσουμε τους Γερμανούς, αλλά οι Γερμανοί εκτελούσαν στο Βύρωνα και την Καισαριανή, ενώ σχολίασε ότι η σημερινή αντιπολίτευση δεν ήταν ούτε στο Βύρωνα ούτε στην Καισαριανή.

Επειδή δε ρωτήθηκε εκ νέου αν αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για να καταψήφισει, ο κ.Ζουράρις απάντησε απευθυνόμενος στο Γιώργο Παπαδάκη, “είναι η πέμπτη φορά που με ρωτάς και καταλαβαίνω ότι είναι προβοκάτσια. Όταν έρθει η ώρα, θα σε ρωτήσω τι να κάνω και ό,τι μου πεις δε θα κάνω” δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα δεν απειλεί πρακτικά για τη στάση του.

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα