Τι είναι το Funky Gourmet που έστεψε νικητή του Master Chef τον Τιμολέοντα

Τι είναι το Funky Gourmet που έστεψε νικητή του Master Chef τον Τιμολέοντα
Facebook / Funky Gourmet

Η πολυπλοκότητα των πιάτων του Funky Gourmet δυσκόλεψε τους παίκτες του διαγωνισμού μαγειρικής και στέρησε τη νίκη από τον Χρήστο Γλωσσίδη

Στην τελευταία δοκιμασία του τελικού του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής “Master Chef” οι Χρήστος Γλωσσίδης και Τιμολέων Διαμαντής κλήθηκαν να φτιάξουν τρία ιδιαίτερα απαιτητικά πιάτα από το γνωστό εστιατορίο Funky Gourmet που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας…

Ποια όμως η ταυτότητα του εστιατορίου αυτού, τα πιάτα του οποίου αποδεικνύονται ιδιαίτερα δύσκολα στην παρασκευή;

Το «Funky Gourmet» που έχει 2 αστέρια Michelin για 4η χρονιά, βρίσκεται στον Κεραμεικό και συγκεκριμένα επί της οδού Παραμυθίας. Πίσω από αυτό κρύβονται δύο συστηματικοί εκφραστές της πρωτοποριακής techno-motional γαστρονομίας στην Αθήνα, οι Γεωργιάννα Χειλιαδάκη και Νίκος Ρούσος.

Το μενού γευσιγνωσίας που έπρεπε ν’ αντιγράψουν πιστά σε εμφάνιση και γεύση οι Τιμολέων και Χρήστος:

  • Το πρώτο πιάτο με όνομα «Beetrose» περιελάμβανε σκορδαλιά, «χώμα» από ψωμί με μελάνι σουπιάς, πέταλα παντζαριού και σταμναγκάθι.
  • Το επόμενο πιάτο ήταν ένα φαινομενικά “απλό” αυγό, το οποίο έκρυβε μέσα του sorbet καρύδας, «κρόκο» μάνγκο και βούτυρο κακάο ενώ συνοδευόταν από ένα cake βανίλιας.
  • Το τελευταίο πιάτο ήταν πραγματικά ένα “κόσμημα”, το οποίο φορούσε η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη σαν βραχιόλι. Η ίδια λίγα λεπτά αργότερα το έβγαλε απ’ το χέρι της κι άρχισε να το τρώει! Τελικά, οι παίκτες έμαθαν πως ήταν ένας μπακλαβάς βραχιόλι με πέτσα από γάλα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα