Γιατί δεν πήγαν στην ορκωμοσία Ερντογάν Παυλόπουλος – Τσίπρας

Γιατί δεν πήγαν στην ορκωμοσία Ερντογάν Παυλόπουλος – Τσίπρας
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη συνεδρίαση της νέας βουλής στην Άγκυρα AP

Άρνηση και από τους τέσσερις μειονοτικούς βουλευτές που προσεκλήθησαν. Τι λένε κυβερνητικοί κύκλοι για την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και γιατί διαφωνούν με τον Πάνο Καμμένο.

Με ευγένεια, πλην όμως αρνητικά, απάντησαν στην πρόσκληση της Άγκυρας να παραβρεθούν στην ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται το επόμενο διάστημα να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον τούρκο ομόλογό του, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας -που έχει ήδη συγχαρεί τηλεφωνικά τον Ταγίπ Ερντογάν- θα συναντηθεί μαζί του Τετάρτη ή Πέμπτη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικοί κύκλοι, αναφερόμενοι στην παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν κατηγορούν ευθέως την πρώην υπουργό Εξωτερικών και τη Νέα Δημοκρατία για “υποκρισία” στο συγκεκριμένο θέμα.

 “Δεν μπορούν να κατηγορούν – και μάλιστα με άθλιο τρόπο-  την κυβέρνηση γιατί προσκάλεσε στην Αθήνα τον Ταγίπ Ερντογάν και οι ίδιοι να παραβρίσκονται στην ορκωμοσία του. Είναι τουλάχιστον υποκριτική μία τέτοια στάση” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στην ορκωμοσία Ερντογάν, πάντως, δεν μετέβησαν και οι τέσσερις έλληνες μειονοτικοί βουλευτές, παρότι προσεκλήθησαν…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα