Ο Τσίπρας επέβαλε την πολιτική των συμμαχιών

Ο Τσίπρας επέβαλε την πολιτική των συμμαχιών
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

...Με την απόφασή του να στηρίξει την υποψηφιότητα Μπουτάρη. Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται πλέον σε θέση άμυνας.Ποιους άλλους "πράσινους" προτίθεται να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πολιτική των συμμαχιών με τον κεντροαριστερό χώρο και την στήριξη ευρύτερων προσωπικοτήτων επέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στο κόμμα του με την απόφασή του να στηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη για μια νέα θητεία στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η στήριξη στον Γιάννη Μπουτάρη σπάει τα στεγανά στην Κουμουνδούρου και “νομιμοποιεί” εκ των πραγμάτων τη στήριξη πολλών πράσινων δημάρχων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Νews 24/7 (σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ στις 2 Μαΐου είχε προαναγγείλει τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη), ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει για την Περιφέρεια Κρήτης τον Σταύρο Αρναουτάκη και για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον Απόστολο Κατσιφάρα που στις περασμένες εκλογές εκλέχτηκαν με την στήριξη της Χαριλάου Τρικούπη. Όπως αποκαλύπτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας” σήμερα για την περιφέρεια Θεσσαλίας συζητείται το όνομα του πολύ δημοφιλούς στη Λάρισα γιατρού χειρούργου, που στις περασμένες εκλογές ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, ενώ εκ νέου θα υποστηριχτούν ο Θόδωρος Γαλιατσάτος στα Ιόνια Νησιά, παρότι ακολούθησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στην ΛΑΕ, αλλά και ο ανεξάρτητος Θεόδωρος Καρυπίδης στην Δυτική Μακεδονία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει μεταξύ άλλων τους “πράσινους” Γιάννη Καπλάνη στην Αγία Βαρβάρα, τον Κωνσταντίνο Κολλάτο στα Τέμπη, τον Νίκο Αλμπανόπουλο στη Σύρο, πιθανότατα τον Φώτη Αλεξάκο στην Καρδίτα, τον Διονύσιο Παπαδόπουλο στη Μεγαλόπολη, τον Δήμαρχο Αγιάς, Λάρισας Αντώνη Γκουντάρα, Νέστου Βαγγέλη Τζομπανόπουλο και πολλούς άλλους.

Η πολιτική των συμμαχιών υπηρετεί βεβαίως και γενικότερες στρατηγικές της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγαλύτερη στροφή προς έναν χώρο που παραδοσιακά καλύπτει η σοσιαλδημοκρατία.

Η Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, όπως έδειξε και η περίπτωση Μπουτάρη βρίσκεται σε θέση άμυνας στο θέμα, καθώς όλο και περισσότεροι δήμαρχοι του χώρου επιζητούν πλέον τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να βρεθούν στον δεύτερο γύρο απέναντι στιον υποψήφιο της ΝΔ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα