“Οδηγούμαστε στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών”

“Οδηγούμαστε στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών”
Οι Τούρκοι αξιωματικοί στον Άρειο Πάγο (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Τι ανησυχεί την Αθήνα μετά την απόφαση του ΣτΕ για παροχή ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Για "αντικυβερνητικό μένος" εγκαλείται συγκεκριμένος δικαστικός, που ήταν πρωταγωνιστής και στην υπόθεση για τις άδειες των καναλιών

Συναγερμό προκαλεί στην Αθήνα η απόφαση του ΣτΕ για παροχή ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

“Οδηγούμαστε στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών με την Τουρκία” προβλέπουν στα “Παιχνίδια Εξουσίας” αρμόδιες διπλωματικές πηγές, με την κυβέρνηση να αναμένει σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά του Ερντογάν. Αντιδράσεις με επιπτώσεις στο Αιγαίο, στην κράτηση των δυο Ελλήνων αξιωματικών που βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, πιθανόν δε και με αύξηση των προσφυγικών ροών.

Αρμόδιες πηγές επίσης εκφράζουν σοβαρές απορίες για το σκεπτικό του δικαστηρίου να παράσχει άσυλο τώρα, ένα ακριβώς μήνα πριν τις τουρκικές εκλογές, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στα εθνικά θέματα, ακόμα και για τις συνέπειες στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Και αυτό ενώ θα μπορούσαν να αναβάλλουν την απόφαση-σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- για μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

Άλλες πηγές, μάλιστα, έκαναν λόγο για “δικαστικό πραξικόπημα”! Συγκεκριμένος δικαστής μάλιστα που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόφαση για την παροχή ασύλου στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς εγκαλείται για “αντικυβερνητικό μένος”, καθώς ήταν πρωταγωνιστής και στην απόρριψη του πρώτου κυβερνητικού σχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα