Στη Μόσχα Τρίτη και Τετάρτη ο Κοτζιάς – Συνάντηση με Λαβρόφ

Στη Μόσχα Τρίτη και Τετάρτη ο Κοτζιάς – Συνάντηση με Λαβρόφ
Στη Μόσχα Τρίτη και Τετάρτη ο Κοτζιάς AP

Στο επίκεντρο της συνάντησης οι ελληνορωσικές σχέσεις και η κατάσταση στην περιοχή. Τέλος του χρόνου η επίσκεψη Τσίπρα στο Κρεμλίνο.

Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, μέσα σε μια ιδιαίτερα περίπλοκη κατάσταση στην περιοχή, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη και την Τετάρτη ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, άλλους αξιωματικούς, ενώ θα μιλήσει και σε γνωστό Πανεπιστήμιο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων Κοτζιά-Λαβρόφ θα είναι οι ελληνορωσικές σχέσεις, η κατάσταση στην περιοχή με επίκεντρο τα Βαλκάνια, οι σχέσεις των δυο χωρών με την Τουρκία, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και οι ευρωρωσικές σχέσεις.

Η Αθήνα, χωρίς να κρύβει ότι θα σεβαστεί απολύτως τις συμμαχικές της υποχρεώσεις έναντι της Μόσχας, επιδιώκει τη βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων, που σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με το επίπεδο που είχαν στο διάστημα της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Η επίσκεψη Κοτζιά στη Μόσχα έρχεται ως συνέχεια των επισκέψεών του σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο, ενώ στα τέλη Ιουνίου επισκέπτεται τη χώρα μας ο νέος ΥΠΕΞ της Γαλλίας και ακολουθεί προς τα τέλη του καλοκαιριού επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Κίνα.

Αρχές φθινοπώρου, πάντως, ο Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφτεί τη χώρα μας, ενώ για τα τέλη του έτους προγραμματίζεται επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και συνάντησή του με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα