Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο;

Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο;
shutterstock

Ένα ερώτημα που βασανίζει κάθε ‘ταξιδιάρα ψυχή’ που λατρεύει τις αποδράσεις στην Ευρώπη αλλά όταν έρχεται η ώρα να διαλέξει προορισμό, δεν μπορεί να αποφασίσει. Λονδίνο, Άμστερνταμ και Βερολίνο είναι σίγουρα top στις προτιμήσεις μας.

Σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς με την πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί και τις τρεις αυτές δημοφιλείς πόλεις. Κάθε μια από αυτές ξεχωρίζει για τους δικούς της λόγους. Το μυστικό είναι να κλείσεις ολοκληρωμένο πακέτο εκδρομής που όχι μόνο θα σου τα προσφέρει όλες τις ανέσεις αλλά παράλληλα θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα.

London calling

shutterstock

 

Καλώς ήρθες στην ευρωπαϊκό σταυροδρόμι των πολιτισμών. Η κοσμοπολίτικη μητρόπολη έχει συμπυκνωμένους όλους τους πολιτισμούς του κόσμου, χωρίς αυτό να τους εμποδίζει να συνυπάρχουν αρμονικά.

Και επειδή Λονδίνο και βροχή πάνε συνήθως μαζί, βάλε στην τσάντα σου οπωσδήποτε μια ομπρέλα και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη. Πρώτη στάση το Βρετανικό Μουσείο. Θα θαυμάσεις περισσότερα από 7 εκατομμύρια εκθέματα απ’ όλες τις ηπείρους ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και τα Ελγίνεια Μάρμαρα του Παρθενώνα για τα οποία γίνονται έντονες διαμάχες για να επιστραφούν στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Μετά τη βόλτα σου στην ‘ιστορία’, σε περιμένει το μουσείο της Μαντάμ Τισό. Στο πιο γνωστό μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στον κόσμο όλες οι μεγάλες προσωπικότητες και πολλοί από τους αγαπημένους σου αστέρες σε περιμένουν για να φωτογραφηθείς μαζί τους.

Μην αφήσεις όμως και τη βασιλική οικογένεια παραπονεμένη. Δεν γίνεται να είσαι στο Λονδίνο και να μην επισκεφτείς τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Τουρίστες από όλον τον κόσμο δίνουν ραντεβού εκεί καθημερινά στις 11 το πρωί για να παρακολουθήσουν την αλλαγή της φρουράς. Εννοείται πως θα κάνεις μια στάση και στο Big Ben για να βγάλεις την κλασική ‘γραφική’ φωτογραφία.

shutterstock

Μεγάλη αγάπη για τους επισκέπτες του Λονδίνου είναι η βόλτα στα ατελείωτα πάρκα του. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το Hyde Park, θα σε μαγέψει.Αν είσαι μποέμ τύπος και όχι μόνο, προτείνουμε μια βόλτα στις υπαίθριες αγορές του Notting Hill. Και επειδή Λονδίνο και shopping therapy πάνε ‘πακέτο’, στην Oxford Street θα βρεις σίγουρα αυτό που ψάχνεις. Σε μια έκταση 2,5 χλμ. θα συναντήσεις πάνω από 300 διαφορετικά μαγαζιά για κάθε budget και γούστο.

Σ’αυτήν την πόλη διασταυρώνονται πολλοί πολιτισμοί.  Γι’ αυτό και όταν έρθει η ώρα του φαγητού σίγουρα δε θα μείνεις νηστικός. Fish and chips, κινέζικο, pizza: έχεις χιλιάδες γευστικές προτάσεις για να αποφασίσεις.Όταν νυχτώσει, παραδοσιακές pub, κλαμπ, μπαρ ή χώροι με ζωντανή μουσική σε περιμένουν για να διασκεδάσεις.

Άμστερνταμ: Πάμε για ποδήλατο;

shutterstock

 

Μια πόλη γεμάτη ποδήλατα αποτελεί μια εικόνα που θα συνηθίσεις γρήγορα μόλις φτάσεις εκεί. Είτε νοικιάσεις και εσύ ένα από αυτά, είτε όχι, η πόλη με την μοναδική αρχιτεκτονική σε περιμένει για να γνωρίσεις κάθε σπιθαμή της.

Το μουσείο του Βαν Γκογκ, του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου, αποτελεί μνημείο τέχνης το οποίο χιλιάδες τουρίστες επιλέγουν να  επισκεφτούν κάθε χρόνο. Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του, με το πορτραίτο του να αποτελεί τον πιο διάσημο πίνακα.

Ποιος δεν έχει διαβάσει έστω και μια σελίδα από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ; Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις και το σπίτι της το οποίο πλέον είναι μουσείο, εκεί όπου η οικογένεια της κρυβόταν για 25 μήνες. Μέσα στο μουσείο θα δεις όλα τα πρωτότυπα κείμενα του διάσημου ημερολογίου της και θα περιηγηθείς στους μυστικούς χώρους, όπως την κινητή βιβλιοθήκη με την οποία έκρυβαν την είσοδο του καταφύγιου.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλούς να μιλούν για τα όμορφα πάρκα της Ολλανδίας. Μια βόλτα στο πάρκο του Βόντελ, το οποίο κάθε χρόνο επισκέπτονται 10 εκατομμύρια επισκέπτες, θα σε κάνει να συμφωνήσεις απόλυτα μαζί τους..

Κι αν είσαι φαν του Μαντάμ Τισό, στο Άμστερνταμ σε περιμένει το παράρτημα του διάσημου μουσείου.

Όσο για το φαγητό, αν και η ολλανδική κουζίνα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, είναι πολύ νόστιμη και θα έχεις πολλές επιλογές για να διαλέξεις. Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο ‘ποτό’, μπορείς να διασκεδάσεις στα μπαρ της πόλης τα οποία παραμένουν ανοιχτά μέχρι τη 1 π.μ τις καθημερινές και μέχρι τις 3 π.μ. τα σαββατοκύριακα.

It’s time for BERLIN

shutterstock

 

Στο Βερολίνο θα βρεις τα πάντα. Εδώ η ιστορία συναντά την τέχνη, τον πολιτισμό και τη διασκέδαση. Μια πόλη για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Θα εντυπωσιαστείς από την αρχιτεκτονική και τα πάρκα του.

Πάρε μια βαθιά ανάσα και ετοιμάσου για ατελείωτες βόλτες για να τα γνωρίσεις.Από τα αξιοθέατα που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς είναι το περίφημο τείχος του Βερολίνου, ο Καθεδρικός ναός, το Γερμανικό κοινοβούλιο και φυσικά η Πύλη του Βανδεμβούργου που αποτελεί και το σύμβολο της πόλης. Αξίζει μία επίσκεψη στο νησί των μουσείων που βρίσκεται μεταξύ των ποταμών Spree και Kupfergraben, όπου θα συναντήσεις και το μουσείο της Περγάμου.

Μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς τον Πύργο τηλεόρασης και να απολαύσεις τον καφέ σου με θέα όλο το Βερολίνο στο ποτήρι σου!

Mια βόλτα και στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας αξίζει να μπει στα to do’s σου, μιας και στεγάζει μια από τις παγκοσμίως σημαντικότερες συλλογές ζωολογικών, παλαιοντολογικών και ορυκτολογικών δειγμάτων. Εκεί βρίσκεται ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανακατασκευασμένος σκελετός δεινόσαυρου στον κόσμο.

shutterstock

 

Υπέροχη η ξενάγηση αλλά οι βόλτες ανοίγουν την όρεξη. Έτσι λοιπόν, όταν έρθει η ώρα του φαγητού, μπορείς να δοκιμάσεις άπειρα κλασικά γερμανικά πιάτα τα οποία συνοδεύονται πάντα από μπύρα για να δροσιστείς. Όσο για τη νυχτερινή ζωή στο Βερολίνο η διασκέδαση δε σταματάει ποτέ. Pub, μπαρ και κλαμπ σε περιμένουν για να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί.

Εσύ λοιπόν ως γνήσια ταξιδιάρα ψυχή τι περιμένεις; Κλείσε τώρα το πακέτο διακοπών σου και ξεκίνα το ταξίδι.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα