Αντίθετοι με το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων οι πολίτες

Αντίθετοι με το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων οι πολίτες

Ένα από τα θέματα που μας απασχόλησε το τελευταίο διάστημα ήταν το κατά πόσο είναι σωστή κίνηση να ανοίξουν τα σχολεία. Τι δηλώνουν οι πολίτες στην έρευνα της aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7.

Η ώρα των εκπαιδευτικών για επιστροφή στα σχολεία ήρθε από το πρωί της Τετάρτης έτσι ώστε να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία τους.

Τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν στις 11 Μαΐου ενώ μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, αλλά και το Γυμνάσιο.

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά και αναμένεται νέα ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης, την ώρα που οι αντιδράσεις προς την κατεύθυνση του να μην ανοίξουν, εντείνονται.

Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών, ωστόσο, όπως δείχνει η έρευνα της aboutpeople για το “20/20” NEWS 24/7, οι Έλληνες είναι πολύ επιφυλακτικοί.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα σχολεία, οι μισοί ερωτώμενοι δηλώνουν υπέρ του ανοίγματος μόνο της Τρίτης Λυκείου, το 18,4% απαντά να επιστρέψουν μόνο οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το 15,6% να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές και το 14,9% δε θέλει άνοιγμα των σχολείων.

*Μπορείτε να βρείτε όλες τις έρευνες και τις αναλύσεις τους στην ειδική ενότητα του NEWS 24/7,  “20/20”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα