ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα

"Δεν θα περάσει": Ξανά βγήκαν στους δρόμους φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν φοιτητές μαθητές και εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Για ακόμη μια φορά μεγάλη η συμμετοχή.

Η Μάλκα Λάιφερ μεταφέρεται σε δικαστήριο στην Ιερουσαλήμ, 27 Φεβρουαρίου 2018.

Ισραήλ: Πρώην δασκάλα κατηγορείται για βιασμό 74 μαθητριών της

Η Λάιφερ, Ισραηλινή, κατηγορούμενη για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών της την περίοδο που εργαζόταν ως δασκάλα και διευθύντρια ενός υπερορθοδόξου σχολείου στη Μελβούρνη, απελαύνεται από το Ισραήλ.

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: "Δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές"

"Όταν κάποιος εκπαιδευτικός ή μαθητής νοσήσει, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν τεστ και να μην το πληρώνουν από την τσέπη τους, όπως γινόταν το φθινόπωρο" σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος για το άνοιγμα των σχολείων.

Χαλάστρα: Στο σχολείο με μάσκες, αντισηπτικά και κουβέρτες

Χαλάστρα: Στο σχολείο με μάσκες, αντισηπτικά και κουβέρτες

Μαθητές στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης επέστρεψαν στο σχολείο μαζί με τις κουβέρτες τους, δεδομένου ότι πρόκειται για μία περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε προκρίθηκε από την διεύθυνση αυτή η λύση.

Drive through εξέταση για τον κορονοϊό, με rapid test.

Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί: Μας αποκλείουν από τα δωρεάν τεστ κορονοϊού

Για νέα πρόκληση από το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος και τονίζει πως η κυβέρνηση ανοίγει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς σοβαρό σχεδιασμό.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της στα σχολεία της Κορίνθου, 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Ειδικής Αγωγής. Τι θα ισχύσει για το ωράριο, τον τρόπο προσέλευσης αλλά και την Δευτεροβάθμια.

Στιγμιότυπο από εξετάσεις σε Λύκειο

Σε ισχύ για τη φετινή Α'Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας

Στόχος είναι το 2023 να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας που θα λειτουργήσει φέτος, με την αξιοποίησή της διαδοχικά για τις προαγωγικές εξετάσεις της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου.

Οι "ΧΟΠΑ ήρωες 112" εκπαιδεύουν παιδιά να αναγνωρίζουν το εγκεφαλικό - Διεκδικούν θέση στα ρεκόρ Γκίνες

Οι "ΧΟΠΑ ήρωες 112" εκπαιδεύουν παιδιά να αναγνωρίζουν το εγκεφαλικό - Διεκδικούν θέση στα ρεκόρ Γκίνες

Το πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών έχει στόχο να τα διδάξει τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού και την αναγκαιότητα της άμεσης δράσης. Έχουν εκπαιδευτεί περίπου 400 παιδιά μέχρι στιγμής.

UNICEF: Να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί

UNICEF: Να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό, αφού ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση του υγειονομικού προσωπικού και των ομάδων υψηλού κινδύνου, υποστήρίζει η διευθύντρια της UNICEF.

Τηλεκπαίδευση: Το "ευχαριστώ" των μαθητών και τα δάκρυα του δάσκαλου

Τηλεκπαίδευση: Το "ευχαριστώ" των μαθητών και τα δάκρυα του δάσκαλου

Τηλεκπαίδευση και ουσιαστική επικοινωνία δασκάλου-μαθητή συνήθως δεν συνδυάζονται. Αυτοί οι μαθητές "έσπασαν" τους περιορισμούς της οθόνης και κατάφεραν να ευχαριστήσουν τον δάσκαλό τους με τον πιο συγκινητικό τρόπο.

Κρήτη: Γράμμα μαθήτριας στον Πρωθυπουργό: "Δεν αντέχω να μένω άλλο μέσα"

Κρήτη: Γράμμα μαθήτριας στον Πρωθυπουργό: "Δεν αντέχω να μένω άλλο μέσα"

"Δεν αντέχω άλλο να μένω μέσα! Και όχι μόνο εγώ, όλα τα παιδιά που γνωρίζω βαριούνται!" αναφέρει η μικρή Αλεξάνδρα από την Κρήτη μεταξύ άλλων στο γράμμα της στον κ. Μητσοτάκη.

Δυσκολία συμμετοχής των μαθητών διαπολιτισμικών σχολείων στην τηλεκπαίδευση διαπιστώνουν εκπαιδευτικοί

Δυσκολία συμμετοχής των μαθητών διαπολιτισμικών σχολείων στην τηλεκπαίδευση διαπιστώνουν εκπαιδευτικοί

Ενδεικτική των δυσκολιών των διαπολιτισμικών σχολείων είναι η κατάσταση στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Κορδελιού, όπου φοιτούν 242 μαθητές, από τους οποίους οι 59 δεν διαθέτουν κανένα τεχνολογικό εξοπλισμό και οι 25 δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Ηχηρό μήνυμα των μαθητών με μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Κορυφώθηκαν οι μαθητικές κινητοποιήσεις με το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο - Με με τηλεκπαίδευση, μάθημα τα σάββατο και αποκλεισμό όσων μαθητών συμμετέχουν σε κατάληψη "απαντά" η Κεραμέως.

Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγή εκπαιδευτικών κατά προκήρυξης του ΑΣΕΠ

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των εκπαιδευτικών κατά της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πλήρωση κενών θέσεων. Η αιτιολόγηση του Συμβουλίου για τον ισχυρισμό περί αντισυνταγματικότητας

Το Κολλέγιο Αθηνών

Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ: Παράνομες διαγραφές απουσιών και καταστροφή απουσιολογίων στο Κολλέγιο Αθηνών

Παράνομες μαζικές διαγραφές απουσιών και καταστροφή των απουσιολογίων στο Κολλέγιο Αθηνών καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχάλης Κουρουτός.

Το κτήριο του Υπουργείου παιδείας στο Μαρούσι,Τριτη 9 Μαϊου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Για προσχηματικό διάλογο επικρίνουν το υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες

Όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, κλήθηκαν σε διάλογο με καθυστέρηση δύο μηνών από τη σύνταξη της Μελέτης Εκτίμησης Αντικτύπου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Βουλή, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Στους δρόμους ξανά οι εκπαιδευτικοί ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Για τρίτη ημερα διαδήλωσαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Στις 12:00 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ζητώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Για τρίτη μέρα στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, καλούν οι ομοσπονδίες τους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα κινητοποιήσεων.

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Δάσκαλοι και καθηγητές προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Τρίτη 9 Ιουνίου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Μαθήτρια δημοτικού

Δημοτικά σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά - Τι ισχύει με τις γονικές άδειες

Οι εκπαιδευτικοί νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων παρουσιάζονται στα σχολεία τους. Ποια θα είναι τα μέτρα για το "πρώτο κουδούνι", τι ισχύει με τις άδειες ειδικού σκοπού, τα μειωμένα ωράρια και τα ολοήμερα σχολεία.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Αθήνα: Υπό καταρρακτώδη βροχή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Με κεντρικό σύνθημα "Οι εκπαιδευτικοί έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί", οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν υπό καταρρακτώδη βροχή για να διαδηλώσουν ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.