news 24/7

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Ηχηρό μήνυμα των μαθητών με μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Κορυφώθηκαν οι μαθητικές κινητοποιήσεις με το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο - Με με τηλεκπαίδευση, μάθημα τα σάββατο και αποκλεισμό όσων μαθητών συμμετέχουν σε κατάληψη "απαντά" η Κεραμέως.

Συμβούλιο της Επικρατείας

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγή εκπαιδευτικών κατά προκήρυξης του ΑΣΕΠ

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των εκπαιδευτικών κατά της προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πλήρωση κενών θέσεων. Η αιτιολόγηση του Συμβουλίου για τον ισχυρισμό περί αντισυνταγματικότητας

Το Κολλέγιο Αθηνών

Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ: Παράνομες διαγραφές απουσιών και καταστροφή απουσιολογίων στο Κολλέγιο Αθηνών

Παράνομες μαζικές διαγραφές απουσιών και καταστροφή των απουσιολογίων στο Κολλέγιο Αθηνών καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχάλης Κουρουτός.

Το κτήριο του Υπουργείου παιδείας στο Μαρούσι,Τριτη 9 Μαϊου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Για προσχηματικό διάλογο επικρίνουν το υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες

Όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, κλήθηκαν σε διάλογο με καθυστέρηση δύο μηνών από τη σύνταξη της Μελέτης Εκτίμησης Αντικτύπου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς την ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Βουλή, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Στους δρόμους ξανά οι εκπαιδευτικοί ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Για τρίτη ημερα διαδήλωσαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Στις 12:00 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ζητώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Για τρίτη μέρα στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, καλούν οι ομοσπονδίες τους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα κινητοποιήσεων.

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Δάσκαλοι και καθηγητές προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Τρίτη 9 Ιουνίου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Μαθήτρια δημοτικού

Δημοτικά σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά - Τι ισχύει με τις γονικές άδειες

Οι εκπαιδευτικοί νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων παρουσιάζονται στα σχολεία τους. Ποια θα είναι τα μέτρα για το "πρώτο κουδούνι", τι ισχύει με τις άδειες ειδικού σκοπού, τα μειωμένα ωράρια και τα ολοήμερα σχολεία.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Αθήνα: Υπό καταρρακτώδη βροχή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Με κεντρικό σύνθημα "Οι εκπαιδευτικοί έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί", οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν υπό καταρρακτώδη βροχή για να διαδηλώσουν ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

ΑΘΗΝΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

ΚΚΕ: "Ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι με την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία"

Όπως καταγγέλει η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του KKΕ το μέτρο τοποθέτησης καμερών στα σχολεία "Εθίζει τους αυριανούς εργαζόμενους στο να μην αντιδρούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους".

Σχολική αίθουσα

Στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές αίθουσες. Πώς θα πραγματοποιείται η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα Προπύλαια: Ζητούν απόσυρση του νομοσχεδιου για την Παιδεία

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα Προπύλαια: Ζητούν απόσυρση του νομοσχεδιου για την Παιδεία

Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, που διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων παρουσιάστηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης από την Υπουργό, κα Νίκη Κεραμέως, καθώς και από τους Υφυπουργούς, κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, έως τις 6 Μαΐου

Η ηλεκτρονική διαβούλευση για το νομοσχέδιο θα διαρκέσει για 13 ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους έως την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, στις 08:00.

Μήνυμα κατά του bullying από τον Χιου Τζάκμαν και τον Τζέφρι Μόργκαν

Η συγκίνηση του Χιου Τζάκμαν και του Τζέφρι Μόργκαν για τον 9χρονο Κουάντεν

"Ας θυμόμαστε: Κάθε άνθρωπος απέναντι μας δίνει τη δική του μάχη, οπότε ας είμαστε τουλάχιστον ευγενικοί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χιου Τζάκμαν, σε ένα ισχυρό μήνυμα κατά του bullying.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αδυνατεί να πληρώσει ΔΕΗ, πετρέλαιο και δημοτικά τέλη

ΔΕΗ, πετρέλαιο και δημοτικά τέλη παραμένουν απλήρωτα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η Σύγκλητος, μέσω ψηφίσματος της, κρούει το καμπανάκι αναφορικά με τους πόρους του Πανεπιστημίου.

Κάγκελα σχολείου

Απίστευτη υπόθεση bullying στην Κέρκυρα: Γονείς μαθήτριας μήνυσαν πέντε καθηγητές

Οι γονείς κατηγορούν τους καθηγητές για bullying και ξυλοδαρμό της κόρης τους, με εκφράσεις όπως "σκάσε, θα φας σφαλιάρα". η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας.

Σχολική αίθουσα

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για 5.250 μόνιμες θέσεις στη Γενική Εκπαίδευση

Αρχίζει από σήμερα η διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθούν οι 5.250 μόνιμοι διορισμοί δασκάλων και καθηγητών στη Γενική Εκπαίδευση, για την στελέχωση σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Από 13 Ιανουαρίου η υποβολή δικαιολογητικών για τους μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση

Η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται με 5.250 μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, η πρώτη φορά μετά το 2009 όπως αναφέρει και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Οι μεταθέσεις στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Οι μεταθέσεις στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ08, ΠΕ79 και ΠΕ91 θα ανακοινωθούν συνολικά – για ΠΥΣΔΕ, για Μουσικά και για Καλλιτεχνικά - τις επόμενες ημέρες μετά την συγκρότηση των Καλλιτεχνικών Επιτροπών.