news 24/7

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μαθήτρια δημοτικού

Δημοτικά σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά - Τι ισχύει με τις γονικές άδειες

Οι εκπαιδευτικοί νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων παρουσιάζονται στα σχολεία τους. Ποια θα είναι τα μέτρα για το "πρώτο κουδούνι", τι ισχύει με τις άδειες ειδικού σκοπού, τα μειωμένα ωράρια και τα ολοήμερα σχολεία.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Αθήνα: Υπό καταρρακτώδη βροχή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Με κεντρικό σύνθημα "Οι εκπαιδευτικοί έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί", οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν υπό καταρρακτώδη βροχή για να διαδηλώσουν ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

ΑΘΗΝΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

ΚΚΕ: "Ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι με την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία"

Όπως καταγγέλει η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του KKΕ το μέτρο τοποθέτησης καμερών στα σχολεία "Εθίζει τους αυριανούς εργαζόμενους στο να μην αντιδρούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους".

Σχολική αίθουσα

Στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές αίθουσες. Πώς θα πραγματοποιείται η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα Προπύλαια: Ζητούν απόσυρση του νομοσχεδιου για την Παιδεία

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα Προπύλαια: Ζητούν απόσυρση του νομοσχεδιου για την Παιδεία

Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, που διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων παρουσιάστηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης από την Υπουργό, κα Νίκη Κεραμέως, καθώς και από τους Υφυπουργούς, κ.κ. Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, έως τις 6 Μαΐου

Η ηλεκτρονική διαβούλευση για το νομοσχέδιο θα διαρκέσει για 13 ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους έως την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, στις 08:00.

Μήνυμα κατά του bullying από τον Χιου Τζάκμαν και τον Τζέφρι Μόργκαν

Η συγκίνηση του Χιου Τζάκμαν και του Τζέφρι Μόργκαν για τον 9χρονο Κουάντεν

"Ας θυμόμαστε: Κάθε άνθρωπος απέναντι μας δίνει τη δική του μάχη, οπότε ας είμαστε τουλάχιστον ευγενικοί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χιου Τζάκμαν, σε ένα ισχυρό μήνυμα κατά του bullying.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αδυνατεί να πληρώσει ΔΕΗ, πετρέλαιο και δημοτικά τέλη

ΔΕΗ, πετρέλαιο και δημοτικά τέλη παραμένουν απλήρωτα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η Σύγκλητος, μέσω ψηφίσματος της, κρούει το καμπανάκι αναφορικά με τους πόρους του Πανεπιστημίου.

Κάγκελα σχολείου

Απίστευτη υπόθεση bullying στην Κέρκυρα: Γονείς μαθήτριας μήνυσαν πέντε καθηγητές

Οι γονείς κατηγορούν τους καθηγητές για bullying και ξυλοδαρμό της κόρης τους, με εκφράσεις όπως "σκάσε, θα φας σφαλιάρα". η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας.

Σχολική αίθουσα

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για 5.250 μόνιμες θέσεις στη Γενική Εκπαίδευση

Αρχίζει από σήμερα η διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθούν οι 5.250 μόνιμοι διορισμοί δασκάλων και καθηγητών στη Γενική Εκπαίδευση, για την στελέχωση σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Από 13 Ιανουαρίου η υποβολή δικαιολογητικών για τους μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση

Η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται με 5.250 μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, η πρώτη φορά μετά το 2009 όπως αναφέρει και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Οι μεταθέσεις στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Οι μεταθέσεις στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ08, ΠΕ79 και ΠΕ91 θα ανακοινωθούν συνολικά – για ΠΥΣΔΕ, για Μουσικά και για Καλλιτεχνικά - τις επόμενες ημέρες μετά την συγκρότηση των Καλλιτεχνικών Επιτροπών.

ΟΙΕΛΕ προς ΣΙΣ: Δώστε στη δημοσιότητα τα ιδιωτικά σχολεία από τα οποία αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί

ΟΙΕΛΕ προς ΣΙΣ: Δώστε στη δημοσιότητα τα ιδιωτικά σχολεία από τα οποία αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί

Η ΟΙΕΛΕ υπογραμμίζει ότι οι μόνοι εκπαιδευτικοί που αναγκάζονται να φύγουν από τα ιδιωτικά σχολεία είναι οι απλήρωτοι και όσοι βιώνουν μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες.

Διαμαρτυρία ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη: "Δε θα γίνουμε δούλοι για 3,5 ευρώ"

Διαμαρτυρία ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη: "Δε θα γίνουμε δούλοι για 3,5 ευρώ"

"Το ΣΜΕΘ, ξεκινάει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε κάθε φροντιστήριο της πόλης και καλεί κάθε συνάδελφο να προσεγγίσει το Σωματείο, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας" καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί.

Η μητρότητα σε δίωξη - Η περίπτωση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού

Η μητρότητα σε δίωξη - Η περίπτωση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού

Είναι "νόμιμο και ηθικό" ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος είναι ψηλότερα στους πίνακες των αναπληρωτών, να τοποθετείται σε μακρινότερα από τον τόπο συμφερόντων του σχολεία, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί σε αντίθεση με άλλον συνάδελφο που είναι χαμηλότερα στους πίνακες αυτούς;

Εκπαιδευτικοί: Τι ισχύει για τα αναδρομικά του 13ου και του 14ου μισθού

Εκπαιδευτικοί: Τι ισχύει για τα αναδρομικά του 13ου και του 14ου μισθού

"H δυνατότητα της άσκησης αγωγής για τη δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών, αποτελεί ατομική απόφαση του κάθε συναδέλφου" αναφέρει ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Αριστοτέλης".