Έρευνα News 24/7: Στο ύψος τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό

Έρευνα News 24/7: Στο ύψος τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη μάχη απέναντι στον κορονοϊό
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες τη διαχείριση της κυβέρνησης στην κρίση του κορονοϊο, επιδοκιμάζοντας ουσιαστικά στα μέτρα. Σε υψηλά ποσοστά και η ικανοποίηση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά ικανοποίησης για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τη μεγάλη έρευνα της aboutpeople για το News 24/7.

Το 37,7% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο, το 38,9% αρκετά (σύνολο 76,6%), ενώ λίγο και καθόλου απάντησε το 22,2%. Δεκαπέντε μέρες νωρίτερα πολύ ικανοποιημένο δήλωνε το 39,8% και αρκετά το 37,7% (σύνολο 77,5%). Λίγο και καθόλου το 21,9%.

Παρά τις αντιδράσεις μιας μικρής μειοψηφίας για την αυστηρότητα των μέτρων, η υπέρ της Ελλάδας σύγκριση με το τι συμβαίνει διεθνώς, αλλά και η αίσθηση ότι οι ελληνικές αρχές πήραν τα μέτρα νωρίς, απεικονίζεται στα στοιχεία της έρευνας.

Μάλιστα όπως δείχνει και η σύγκριση του τρίτου και του δεύτερου κύματς έρευνας με το πρώτο, η αυστηρότητα των μέτρων και ο χρόνος υλοποίησης συνδέονται με το ποσοστό ικανοποίησης.

Στο πρώτο κύμα η ικανοποίηση (πολύ και αρκετά) ήταν στο 54,5%, ενώ στις δύο επόμενες μετρήσης ήταν πάνω από το 76%.

Ικανοποίηση όμως υπάρχει και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει συστρατευθεί στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού.

Ο βαθμός ικανοποίησης βρίσκεται πάνω από το ποσοστό που έλαβε στις προηγούμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα οι ερωτηθέντες δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι σε ποσοστό 11,5% και αρκετά ικανοποιημένοι σε ποσοστό 29,6% (σύνολο 41,1%), ενώ λίγο και καθόλου απαντά το 50,8%.

Είναι λογικό σε ενός τέτοιου μεγέθους κρίση, να έχει η κυβέρνηση την πρωτοβουλία και το πολιτικό κέρδος αν τα πράγματα συνεχίζουν να εξελίσσονται ομαλά, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι διατηρεί υψηλό ποσοστό ικανοποίησης, καθώς κρατά εποικοδομητική στάση, έχοντας αποφύγει την έξαλλη αντιπολίτευση σε ένα θέμα που οι πολίτες θεωρούν υψίστης εθνικής σημασίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα