Μείωση της ικανοποίησης από τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού

Μείωση της ικανοποίησης από τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Μειώνονται οι θετικές γνώμες των πολιτών για την διαχείριση της πανδημίας από κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλλά και για τα μέτρα οικονομικής στήριξης σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7.

Με τον κορονοϊό να βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα για πέντε μήνες, φαίνεται πως η διαχείριση της πανδημίας από πλευράς της κυβέρνησης και τα μέτρα οικονομικής στήριξης που έχει λάβει, δεν απολαμβάνουν πλέον την ίδια αποδοχή από τους πολίτες, ενώ υποχώρηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά ικανοποίησης από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως δείχνει η έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7, αν και ικανοποίηση για την διαχείριση της κυβέρνησης εκφράζει το 63,5%, το ποσοστό αυτό παρουσιάζει σταθερά πτωτική τάση. Ειδικά, από τις 18 Μαΐου όταν και πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη έρευνα της aboutpeople, το ποσοστό εκείνων που εμφανίζονται πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι με την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, παρουσιάζει πτώση 5 ποσοστιαίων μονάδων, από το 68,5% σε 63,5%.

Αντίστοιχα, το ποσοστό εκείνων που στις 18 Μαΐου δήλωναν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την διαχείριση της πανδημίας έχει αυξηθεί κατά 6,1 μονάδες στις 21 Ιουλίου, από το 29,9% στο 36%.

Μείωση στο διάστημα αυτό παρουσιάζουν και τα ποσοστά εκείνων που δήλωναν ικανοποίηση από τα μέτρα οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης. Όπως δείχνει το γράφημα, ικανοποιητικά και μάλλον ικανοποιητικά κρίνει τα μέτρα το 43,7&, ποσοστό που στις 18 Μαΐου ανερχόταν σε 45,3%.  

Όχι ικανοποιητικά και μάλλον όχι ικανοποιητικά κρίνει τα μέτρα το 54,5% ποσοστό αυξημένο κατά 3,6 μονάδες από τις 18 Μαΐου όταν και αντιστοιχούσε στο 50,9% των ερωτηθέντων. 

Δυσαρέσκεια και για την αξιωματική αντιπολίτευση 

Αντίστοιχη υποχώρηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά ικανοποίησης των πολιτών από την αξιωματική αντιπολίτευση, με μόλις το 26% να δηλώνει Πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από την στάση της απέναντι στην πανδημία. Το ποσοστό αυτό, στις 18 Μαΐου ανερχόταν σε 30,5% παρουσιάζει, δηλαδή πτώση 4,5 μονάδων.

Αντίστοιχα λίγο και καθόλου ικανοποιημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται το 65,9% ποσοστό αυξημένο κατά 3,7 μονάδες από το 62,2% του Μαΐου.

*Μπορείτε να βρείτε όλες τις έρευνες και τις αναλύσεις τους στην ειδική ενότητα του NEWS 24/7,  “20/20”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα