Ο “ανασχηματισμός” των πολιτών: Οι υπουργοί με τις καλύτερες και τις χειρότερες επιδόσεις

Ο “ανασχηματισμός” των πολιτών: Οι υπουργοί με τις καλύτερες και τις χειρότερες επιδόσεις
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (Φωτογραφία αρχείου) eurokinissi

Οι υπουργοί της κυβέρνησης που συγκεντρώνουν τις καλύτερες και τις χειρότερες κριτικές. Πώς τους αξιολογούν οι πολίτες στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7 στην συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία

Με αφορμή την συμπλήρωση σε λίγες ημέρες ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία, οι πολίτες αξιολογούν στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News24/7 τους τομείς του κυβερνητικού έργου.

Τις περισσότερες θετικές κρίσεις αποσπά η Ψηφιοποίηση του κράτους, με σχεδόν 7 στους 10 πολίτες να αξιολογούν θετικά το έργο του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ αρνητικά κρίνεται από το 25%.

Ιδιαίτερη σημασία στην θετική αυτή αξιολόγηση φαίνεται πως έπαιξε η επιτάχυνση των διαδικασιών ψηφιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η διαχείριση της οποίας από την κυβέρνηση και τον υπουργο Βασίλη Κικίλια φαίνεται πως κρίνεται επιτυχημένη από τους ερωτηθέντες που σε ποσοστό 60,9% αξιολογούν θετικά το κυβερνητικό έργο στον τομέα της Υγείας.

Στον αντίποδα, τις περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις συγκεντρώνουν οι τομείς του Μεταναστευτικού, των Εργασιακών και της Παιδείας.

Συγκεκριμένα, το 67,3% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά το έργο της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό, ενώ θετική άποψη έχει το 29,5%.

Αρκετά υψηλό και το 66,2% που κρίνει αρνητικά το κυβερνητικό έργο στον τομέα της Εργάσιας με τις θετικές κρίσεις να φτάνουν μόλις το 26,4%.

Αρνητικές είναι επίσης οι εντυπώσεις που αφήνει το κυβερνητικό έργο στην Παιδεία. Το 66,1% κρίνει το έργο αυτό αρνητικά ή μάλλον αρνητικά με σχεδόν 3 στους δέκα να το αξιολογούν θετικά.

Τις λιγότερες θετικές κρίσεις, πάντως, συγκεντρώνει ο Αγροτικός τομέας. Το κυβερνητικό έργο στον συγκεκριμένο τομέα, κρίνει θετικά μόλις το 26,1% ενώ αρνητικά το 48,9%. Στον συγκεκριμένο τομέα ένας στους 4(25%) απέφυγε να απαντήσει, πιθανότατα λόγω άγνοιας των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Η πλειοψηφία των πολιτών δεν φαίνεται επίσης ικανοποιημένη από την Περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης, με το 53,6% να την κρίνει αρνητικά και τις θετικές απόψεις για αυτήν να συγκεντρώνουν το 37,3%.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τομείς της Ψηφιοποίησης, της Υγείας και της Εξωτερικής Πολιτικής είναι οι μόνοι τρεις στους οποίους το κυβερνητικό έργο συγκεντρώνει περισσότερες θετικές αξιολογήσεις από ό,τι αρνητικές, όπως φαίνεται και στο συγκριτικό γράφημα:

*Βρείτε όλες τις έρευνες και τις αναλύσεις τους στην ειδική ενότητα του NEWS 24/7, “20/20”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα