Οι Έλληνες κάθισαν στο πασχαλινό τραπέζι χωρίς συγγενείς και φίλους

Οι Έλληνες κάθισαν στο πασχαλινό τραπέζι χωρίς συγγενείς και φίλους
AP

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες πειθάρχησαν παραδειγματικά ακόμα και στις διακοπές του Πάσχα. Μόλις το 16% έφαγε με παρέα, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το NEWS 24/7.

Η σταδιακή κάμψη της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού έχει εν πολλοίς άμεση σχέση με τη συμπεριφορά και την πειθαρχία που επέδειξαν οι Έλληνες κατά την περίοδο του Πάσχα.

Το φετινό Πάσχα ήταν πρωτοφανές, με τους πιστούς να κάνουν Ανάσταση στα μπαλκόνια και ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, να τρώμε όλοι μας μακριά από τους περισσότερους συγγενείς μας.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες πειθάρχησαν παραδειγματικά περιορίζοντας στο ελάχιστο τις άσκοπες μετακινήσεις, εναρμονισμένοι με τις οδηγίες της Πολιτείας.

Τα στοιχεία της έρευνας της aboutpeople για το News 24/7, επιβεβαιώνουν, την εικόνα της Κυριακής του Πάσχα, και της ιδιαίτερα χαμηλής παραβατικότητας, όσον αφορά τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πάνω από 8 στους 10 έκαναν Πάσχα μόνοι τους ή με όσους συγκατοικούν στο σπίτι, ενώ το 16,1% δήλωσε ότι έφαγε παρέα με λίγους συγγενείς ή φίλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα