Ποιο πρόβλημα θεωρούν οι πολίτες ως το σημαντικότερο στα ελληνοτουρκικά;

Ποιο πρόβλημα θεωρούν οι πολίτες ως το σημαντικότερο στα ελληνοτουρκικά;

Η έρευνα της aboutpeople για το "20/20" του NEWS 24/7 ανιχνεύει τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες ως προς τη σχέση μας με τη γειτονική μας χώρα.

Παραβιάσεις στο Αιγαίο, προσφυγικό, Έβρος, γεωτρήσεις σε κυπριακή ΑΟΖ και νότια Μεσόγειο, είναι μερικά από τα ζητήματα που δυναμιτίζουν τα ελληνοτουρκικά.

Η μεγάλη έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7 ανιχνεύει τις ανησυχίες των Ελλήνων ως προς τη σχέση μας με τη γειτονική μας χώρα.

Όπως φαίνεται, το προσφυγικό-μεταναστευτικό αποτελεί το κυριάρχο ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κοινή γνώμη (53,3%) μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Τσαβούσογλου για πιθανή νέα πίεση δια των ανθρώπινων ροών στα σύνορα του Έβρου.

Ακολουθούν οι διαρκείς παραβιάσεις στο Αιγαίο από τη μεριά της Τουρκίας (41,5%), η ελληνική ΑΟΖ (33,5%), το Κυπριακό (23,1%) και χαμηλότερα τα γεγονότα στον Έβρο (16,5%) τα οποία όμως σχετίζονται άμεσα με το προσφυγικό ζήτημα. Το θέμα της μειονότητας της Θράκης απασχολεί την κοινή γνώμη στο 5,8%.

Θυμίζουμε πως η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο ενώ η φύλαξη των συνόρων έχει ενισχυθεί με δυνάμεις της FRONTEX και Έλληνες αστυνομικούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα