Σε λάθος κατεύθυνση η Συμφωνία των Πρεσπών για 1 στους 2 πολίτες

Σε λάθος κατεύθυνση η Συμφωνία των Πρεσπών για 1 στους 2 πολίτες
Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ όρθιοι, ενώ Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ υπογράφουν την Συμφωνία των Πρεσπών AP

Λίγο μετά την συμπλήρωση δύο χρόνων από την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων, οι πολίτες απαντούν στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7

Λίγες μέρες από την συμπλήρωση στις 25 Ιανουαρίου δύο ετών από την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, οι πολίτες καταθέτουν στην έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του News 24/7 τις απόψεις τους για αυτήν.

Κατά τι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες(51%) δηλώνουν πως η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν στην λάθος κατεύθυνση.

Την άποψη αυτή εκφράζει το 67,6% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μικρότερο και ανέρχεται σε 23,1%. Πως η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν στην λάθος κατεύθυνση δηλώνει το 56,9% των ψηφοφόρων των υπολοίπων κομμάτων κια το 47,7% όσων δήλωσαν πως δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ή επέλεξαν το Λευκό ή την άκυρη ψήφο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν στην σωστή κατεύθυνση κρίνει το 36,8% των ερωτηθέντων στην έρευνα.

Η άποψη αυτή εκφράζει το 23,4% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, την συντριπτική πλειοψηφία (70%) των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 35,5% των ψηφοφόρων των υπολοίπων κομμάτων. Επίσης το 28,3% όσων δεν ψήφισαν ή επέλεξαν “Λευκό” ή άκυρη ψήφο δηλώνει πως η Συμφωνία ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα