ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε άνδρα που κρατούσε μαρκαδόρο – Σκληρές εικόνες

Ένας άνδρας που φέρεται να είχε επιτεθεί στην γυναίκα και τον γιο του έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού όταν κινήθηκε εναντίον της κρατώντας μαρκαδόρο
- 16 Αυγούστου 2023 17:50
Αστυνομικός στο Ντένβερ των ΗΠΑ, πυροβόλησε και σκότωσε αφροαμερικανό, ο οποίος κινήθηκε εναντίον της. Σύμφωνα με την ίδια την αστυνομικό, θεώρησε ότι κρατούσε μαχαίρι, ενώ στην πραγματικότητα ο άνδρας είχε στο χέρι του έναν μαρκαδόρο.
Το περιστατικό προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων καθώς πρόκειται για μία ακόμη δολοφονία μαύρου από αστυνομικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, και μάλιστα τη στιγμή που ένα μικρό παιδί ήταν μπροστά.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 5 Αυγούστου, ενώ το βίντεο ήρθε τώρα στη δημοσιότητα.
Υλικό από την κάμερα της αστυνομικού που δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει τον 36χρονο, Μπράντον Κόουλ, να κινείται προς την αστυνομικό και εκείνη να πυροβολεί δύο φορές. Πίσω από τον άνδρα βρίσκονταν μία γυναίκα με το μικρό παιδί της.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Denver Post οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο μετά από κλήση που είχαν δεχτεί από γείτονα για ενδοοικογενειακή βία, η οποία αφορούσε στον Κόουλ, την σύζυγο και τον έφηβο γιο τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Κόουλ φέρεται να είχε σπρώξει την σύζυγό του από το αμαξίδιό της και στην συνέχεια να κυνηγούσε τον γιο τους.
Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε η γυναίκα εμφανίζεται καθιστή στο πεζοδρόμιο δίπλα στο αμαξίδιο και φωνάζει στους αστυνομικούς να μην τραβήξουν όπλο κατά του συζύγου τους. Η αστυνομικός την ρωτά αν χρειάζεται βοήθεια με τον Κόουλ να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να κινείται κατά των αστυνομικών.
Η γυναίκα και το παιδί που βρίσκονταν πίσω από τον Κόουλ δεν τραυματίστηκαν και δεν εμπλέκονταν στο περιστατικό, ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις