Μελόνι: “Ας κάνουμε την Δύση και πάλι σπουδαία”

Διαβάζεται σε 3'
Η Τζόρτζια Μελόνι στη Σύνοδο της G7
Η Τζόρτζια Μελόνι στη Σύνοδο της G7 AP Photo Luca Bruno

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε συνέντευξή της μίλησε για την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για έναν ισχυρό δυτικό συνασπισμό για την ασφάλεια και την οικονομία.

Η πρωθυπουργός της ιταλικής κυβέρνησης, Τζόρτζια Μελόνι, παραχώρησε μια εκτενή συνέντευξη στο Adnkronos, όπου έκανε απολογισμό της πορείας της κυβέρνησής της, των πολιτικών που έχει εφαρμόσει και των βασικών στόχων για την επόμενη περίοδο.

«Θέλω να ξανακατέβω στις επόμενες εκλογές λέγοντας στους ψηφοφόρους το πιο απλό πράγμα που υπάρχει: κάναμε ό,τι είχαμε υποσχεθεί», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σε συνέντευξή της στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων adnkronos.

Αναφερόμενη στα πιο σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, η Μελόνι τόνισε ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση προέρχεται από το γεγονός ότι «πολλοί Ιταλοί λένε ότι έχουν ξαναβρεί λίγη από την εμπιστοσύνη και την περηφάνια τους». «Είμαστε μια εξαιρετική χώρα και πρέπει να το θυμόμαστε πάντα. Η ζήτηση και η επιθυμία για την Ιταλία στον κόσμο είναι εκπληκτική, και πρέπει να είμαστε οι καλύτεροι πρεσβευτές του εαυτού μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Μελόνι εξέφρασε υπερηφάνεια για το γεγονός ότι η Ιταλία είναι πλέον αντιληπτή ως «συνώνυμο αξιοπιστίας» διεθνώς, παρά τις δυσκολίες της αντιπολίτευσης στην Ιταλία που επικεντρώνεται κυρίως στις αρνητικές πτυχές. Τόνισε μάλιστα πως η Ιταλία πλέον έχει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο χάρτη.

Η Μελόνι τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε στις συναντήσεις της με ηγέτες όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Υπογράμμισε την ανάγκη για έναν ισχυρό δυτικό συνασπισμό, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για την ασφάλεια και την οικονομία.

«Με ικανοποιεί ότι η συνάντησή μου με τον Τραμπ μπορεί να διευκόλυνε τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την έναρξη ενός πιο συγκεκριμένου διαλόγου. Η Ιταλία εργάζεται με στόχο να έρθουν πιο κοντά οι δύο όχθες του Ατλαντικού, διότι πιστεύουμε στη Δύση ως σύστημα αξιών, διεθνών συμμαχιών και οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Αυτό ακριβώς το οποίο, στη συνάντησή μου στον Λευκό Οίκο, συνόψισα με τη φράση “ας κάνουμε την Δύση και πάλι σπουδαία”. Ο θέσεις μας ως Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεκινούν φυσικά από την υπεράσπιση του συμφέροντος των πολιτών μας, χωρίς να ξεχνάμε ποτέ ότι μόνο μαζί -Ευρώπη και Αμερική -θα μπορέσουμε να είμαστε ισχυροί σε μια όλο και πολυπλοκότερη διεθνή πραγματικότητα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα