Θεσσαλονίκη: Από το 2019 δρούσε η “Εθνικιστική Νεολαία”
Διαβάζεται σε 2'
Μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης που δρούσε στη Θεσσαλονίκη από το 2019 βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. Έχουν συλληφθεί 28 άτομα, εκ των οποίων 13 ανήλικοι.
- 07 Μαΐου 2025 18:41
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη για τη σύλληψη μελών ακροδεξιάς οργάνωσης.
Πρόκειται για μέλη της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης, που δρούσε από το 2019 όταν στρατολογήθηκαν αρχικά κάποια μέλη της από πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής και δρούσαν πλέον με τον μανδύα της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης.
Σταδιακά σίγησε η δραστηριότητα τους και επανήλθαν πιο δυναμικά από το 2024 και μετά.
Κατηγορούμενοι είναι συνολικά 29 άτομα, εκ των οποίων ένας μόνο δεν έχει συλληφθεί καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό και έτσι έχουν συλληφθεί 28 άτομα εκ των οποίων οι 13 είναι ανήλικοι, ενώ από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν γίνει και κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια των κατηγορούμενων.
Τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης εμπλέκονται σε κλοπές, ληστείες, βιαιοπραγίες σε βάρος αριστερών ακόμα και μελών του ΚΚΕ και σε φθορές, όπως αναγραφή συνθημάτων σε σχολεία, ενώ πρόσφατα είχαν έρθει σε συμπλοκή με αντιεξουσιαστές έξω από τον Σταθμό του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη, στην μεγάλη πορεία για τα Τέμπη, τον περασμένο Φεβρουάριο.