ΑΕΚ – Μεταγραφές: Κουτέσα, η πρώτη κίνηση του Ριμπάλτα

Διαβάζεται σε 2'
ΑΕΚ – Μεταγραφές: Κουτέσα, η πρώτη κίνηση του Ριμπάλτα
AP

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 ο Ντέρεκ Κουτέσα είναι ήδη στην Αθήνα για να υπογράψει στην ΑΕΚ για τρία ή τέσσερα χρόνια, εφόσον ολοκληρώσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.

Ο Ντέρεκ Κουτέσα θα αποτελέσει και μάλιστα σχετικά άμεσα την πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ στο παζάρι του καλοκαιριού, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24.

Αυτή δε, θα είναι η πρώτη μεταγραφή της εποχής Ριμπάλτα, καθώς υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο, στο πρώτο μεταγραφικό παράθυρο του Διευθυντή Ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ δεν απέκτησε κανέναν ποδοσφαιριστή.

Ο Κουτέσα αναμένεται να υπογράψει τριετές ή τετραετές συμβόλαιο. Ο 27χρονος αριστερός εξτρέμ βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και την Τρίτη (13/05) αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά να υπογράψει συμβόλαιο.

Η απόκτηση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή είναι μια χαρακτηριστική κίνηση για το πως έχει στο μυαλό του την ΑΕΚ της επόμενης ημέρας ο Χαβιέρ Ριμπάλτα. Το target group των ποδοσφαιριστών που αναζητά είναι 23 έως 27 ετών, ποδοσφαιριστές με κίνητρο, αλλά και καλή παρουσία στα πρωταθλήματα του αγωνίζονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 η ΑΕΚ είναι κοντά στην απόκτηση επιπλέον δύο ποδοσφαιριστών επιλογής Ριμπάλτα, για τους οποίους αναμένονται εξελίξεις εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ποιος είναι ο Κουτέσα
Ο Κουτέσα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις ακαδημίες της Σερβέτ και Ιούλιο του 2015 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα.
Τον Ιανουάριο του 2016 υπέγραψε στη Βασιλεία, όπου αγωνίστηκε σε μόλις επτά παιχνίδια, ενώ 20 συμμετοχές κατέγραψε στην Κ20. Ακολούθησε ο δανεισμός του στη Σερβέτ και τη Λουκέρνη έως ότου το καλοκαίρι του 2018 να γυρίσει σελίδα, φορώντας πλέον τη φανέλα της Σεντ-Γκάλεν.

Το μεγάλο ωστόσο, βήμα το έκανε έναν χρόνο μετά υπογράφοντας στη Ρεν με ύψος μεταγραφής 1,7 εκατ. ευρώ, όπου και παρέμεινε δύο χρόνια με απολογισμό τρία γκολ και τέσσερις ασίστ σε 48 παιχνίδια.

Το 2022 αποχώρησε ελεύθερος από τη Ρεν για να επιστρέψει στην πατρίδα του και τη Σερβέτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα