Δρόμεια 2025: Πρώτος ο Τεντόγλου, πήρε τη νίκη με 8,19μ. στο τελευταίο άλμα
Διαβάζεται σε 2'
Την “μπουκιά μέσα από το στόμα” του Νίκου Σταματονικολού “έκλεψε” ο Μίλτος Τεντόγλου, που με το τελευταίο του άλμα πήρε την πρώτη θέση στα Δρόμεια 2025.
- 05 Ιουλίου 2025 21:28
Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό του άλματος εις μήκος στα Δρόμεια 2025.
Επόμενος αγώνας για τον “Air Μίλτο” είναι το Diamond League του Λονδίνου στις 19 Ιουλίου.
Ο αγώνας
Όπως μεταδίδει το SPORT24, ο τελικός του άλματος εις μήκος άρχισε με τον κόσμο που γέμισε το στάδιο της Βάρης να αποθεώνει τον Μίλτο Τεντόγλου και τον κορυφαίο άλτη στον κόσμο να ανταποδίδει με υπόκλιση.
Το ότι δεν ήταν η ημέρα του “Air Μίλτου” φάνηκε από το πρώτο άλμα, το οποίο μετρήθηκε μόλις στα 8,01μ.
Στη δεύτερή του προσπάθεια ο Τεντόγλου ανέβηκε στα 8,07μ., το οποίο όμως δεν ήταν ικανό για να τον ανεβάσει στην πρώτη θέση, αφού ο Σταματονικολός με 8,14μ. έκανε την ένατη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα.
Η συνέχεια αποδείχθηκε ακόμη χειρότερη για τον 26χρονη άλτη, καθώς τόσο το τρίτο όσο και το τέταρτό του άλμα ήταν στα 7,96μ.
Η πέμπτη προσπάθεια του Μίλτου πριν από την κατάκτηση του χρυσού στο τελευταίο του άλμα (8,19μ.), ήταν και η χαμηλότερη, αφού πήδηξε στα 7,93μ.