Χαλκίδα: Οπαδικά κίνητρα πίσω από τα μαχαιρώματα με νεκρό έναν 20χρονο

Διαβάζεται σε 3'
Το σημείο του οπαδικού επεισοδίου
Το σημείο του οπαδικού επεισοδίου INTIME

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη συμπλοκή οπαδών στη Χαλκίδα, με απολογισμό έναν νεκρό και δύο τραυματίες από μαχαιριές.

Νέα αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών απασχολεί την Αστυνομία, αυτή τη φορά στη Χαλκίδα, με αποτέλεσμα έναν 20χρονο νεκρό και δύο τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 8 νεαροί (20-23 ετών), τέσσερις από την μία παρέα και τέσσερις από την άλλη συναντήθηκαν σε πάρκινγκ σουπερμάρκετ στην συμβολή των οδών Ορέστη Μακρή και Λιλαντίων, στη Χαλκίδα, το βράδυ της Δευτέρας (3/11), και συνεπλάκησαν με μαχαίρια μεταξύ τους.

Στο επεισόδιο υπήρχε από την αρχή «οσμή» οπαδικής βίας, από την στιγμή που όμως δεν προέκυψαν άλλα κίνητρα από την έρευνα, πλέον αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως ξεκάθαρα οπαδικό το κίνητρο. Στην περιοχή έχει σπεύσει και κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας που συνεργάζεται με την Ασφάλεια της Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση.

Οι μισοί ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού και οι άλλοι μισοί της ΑΕΚ. Εξετάζεται αν προηγήθηκε κάποιο είδος συνεννόησης και ραντεβού, αν και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι δύο παρέες που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, αντιλήφθηκαν ο ένας τον άλλον, έκλεισε ο ένας οδηγός τον δρόμο του άλλου στο ύψος του πάρκινγκ και εκεί έλυσαν τις «διαφορές» τους.

Ο νεκρός 20χρονος ήταν οπαδός της ΑΕΚ και οι δύο τραυματίες, επίσης νεαροί, ο ένας του Ολυμπιακού και ο άλλος της ΑΕΚ. Ο πρώτος νοσηλεύεται με πιο σοβαρά τραύματα, όμως εκτός κινδύνου. Τον νεκρό τον μετέφεραν οι φίλοι του αιμόφυρτο στο νοσοκομείο της περιοχής και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία και εντοπίστηκαν αρχικά τρεις από τους εμπλεκόμενους οι οποίοι συνελήφθησαν.

Ο μόνος που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για οπαδικά είναι ένας εκ των οπαδών του Ολυμπιακού που είχε συμπεριληφθεί, όταν ήταν ανήλικος, το όνομά του στη δικογραφία για την υπόθεση Λυγγερίδη, στην οποία είχε περιφερειακό ρόλο. Ο νεαρός εντοπίστηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί και συνελήφθη και αυτός. Οι υπόλοιποι δεν έχουν απασχολήσει ποτέ πριν τις Αρχές για αντίστοιχους λόγους.

Μαζί με τους δύο τραυματίες, αποτελούν ήδη του έξι πρώτους κατηγορούμενους για τη συμπλοκή, ενώ και ο έβδομος, οπαδός του Ολυμπιακού, ταυτοποιήθηκε στη συνέχεια και συνελήφθη και αυτός το μεσημέρι της Τρίτης.

Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εξετάζεται αν υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Όχι στο επεισόδιο αυτό καθ’ αυτό -που είναι ξεκάθαρο ότι ήταν οκτώ- αλλά στην οργάνωση και βοήθεια με κάποιο τρόπο των εμπλεκομένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα