Χαλκίδα: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα για τις κόντρες στη γέφυρα
Διαβάζεται σε 2'
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τους αυτοσχέδιους αγώνες στη νέα γέφυρα Χαλκίδας.
- 11 Νοεμβρίου 2025 16:44
Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα για τις κόντρες στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, στη νέα γέφυρα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος των οδηγών μοτοσικλετών σχηματίσθηκε δικογραφία, για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική ασφάλεια και επικίνδυνη οδήγηση.
Υπενθυμίζεται ότι το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (9/11) στη Χαλκίδα, όταν νεαροί οδηγοί μοτοσικλετών έκλεισαν την νέα γέφυρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράνομες κόντρες μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.
Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης, eviathema.gr, για τουλάχιστον 15 λεπτά, δεκάδες οδηγοί αυτοκινήτων έμειναν ακινητοποιημένοι, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές μετά την είσοδο της γέφυρας.
Πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, καλούσαν αγανακτισμένοι την Τροχαία Χαλκίδας, ζητώντας άμεση επέμβαση, ωστόσο καμία αστυνομική παρέμβαση δεν σημειώθηκε, ούτε πριν ούτε και μετά τις παράνομες κόντρες.
Οι μοτοσυκλετιστές αποχώρησαν οικειοθελώς από το σημείο λίγο μετά τις 16:15, αφού ολοκλήρωσαν τον άτυπο αγώνα ταχύτητας στο σημείο.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
«Σχετικά με περιστατικό διατάραξης της οδικής κυκλοφορίας, έπειτα από συγκέντρωση ατόμων και οχημάτων, μεσημβρινές ώρες της 09-11-2025, στην 11,00 χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας, με σκοπό την πραγματοποίηση αυτοσχέδιων αγώνων, ανακοινώνεται ότι, από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Βοιωτίας, έπειτα από συγκέντρωση, ανάλυση και αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, στο πλαίσιο της ενδελεχούς προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις (4) ημεδαποί για την συμμετοχή τους στο υπό διερεύνηση περιστατικό.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο ημεδαπούς, οι οποίοι, όπως προέκυψε, συμμετείχαν, ως οδηγοί δίκυκλων μοτοσικλετών, σε αυτοσχέδιο αγώνα, καθώς και ακόμη δύο ημεδαπούς, οι οποίοι συμμετείχαν ως θεατές.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, -κατά περίπτωση- για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική ασφάλεια και επικίνδυνη οδήγηση. Παράλληλα θα εφαρμοστούν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.
Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων στο εν λόγω περιστατικό, ενώ με την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας, η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας».