Λούβρο: TikTokers κρέμασαν το πορτρέτο τους δίπλα στη Μόνα Λίζα, μετά τη ληστεία
Διαβάζεται σε 2'
Δύο TikTokers, κατάφεραν να κρεμάσουν ανενόχλητοι πορτρέτο τους στο Μουσείο του Λούβρου, μετά την κινηματογραφική ληστεία και να γίνουν viral για τους λάθος λόγους.
- 17 Νοεμβρίου 2025 14:20
Ένας καινούριος “πίνακας” με επιρροές Gen z και 16ου αιώνα εμφανίστηκε την Παρασκευή (14/11) στο Μουσείο του Λούβρου, μετά την κινηματογραφική ληστεία τον προηγούμενο μήνα και ενώ θα περίμενε κανείς αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας.
Δύο Βέλγοι Tiktokers, γνωστοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις φάρσες τους, έγιναν για ακόμη μια φορά viral καθώς κατάφεραν να μπουν στο Μουσείο του Λόυβρου, και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους ανθρώπους της ασφάλειας του μουσείου, να κρεμάσουν το πορτρέτο τους δίπλα σε άλλα έργα τέχνης.
Η φάρσα
Γύρω στις 17:30, οι Βέλγοι influencers μπήκαν στο Μουσείο του Λούβρου μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες.
Οι TikTokers τοποθέτησαν τον πίνακά τους στον τοίχο, ανάμεσα στα βενετσιάνικα έργα του 16ου αιώνα, και αποχώρησαν χωρίς να τους καταλάβει κανένας.
Κατασκευή από Lego
Για να αποφύγουν οποιαδήποτε υποψία κατά την είσοδό τους στο μουσείο, είχαν σχεδιάσει από πριν την κάθε τους κίνηση.
“Γνωρίζαμε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ήταν αυστηρά, γι’ αυτό και δημιουργήσαμε μια κορνίζα από κομμάτια Lego, ώστε να μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να επανασυναρμολογηθεί εύκολα. Όλα τα κομμάτια τα τοποθετήσαμε σε μια σακούλα αγορών”, αναφέρει ο Senne σε δηλώσεις του στο BFMTV.
Και όλα πήγαν βάση σχεδίου! Οι δύο έφηβοι πέρασαν τον έλεγχο ασφαλείας, προχώρησαν μέσα στους διαδρόμους του μουσείου και ολοκλήρωσαν την “αποστολή” τους.
Μάλιστα βιντεοσκόπησαν και ανέβασαν όλη την διαδικασία της φάρσας στον λογαριασμό τους στο TikTok.
Το μουσείο επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τα προβλήματα του
Η φάρσα τους έρχεται σχεδόν έναν μήνα μετά τη μεγάλη ληστεία στο Λούβρο, και αναζωπυρώνει τους φόβους για τα κενά ασφαλείας του μουσείου.
Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο, τέσσερις διαρρήκτες είχαν καταφέρει να αρπάξουν κοσμήματα αξίας 88 εκατ. ευρώ από την Γκαλερί Απολλών. Τα κοσμήματα δεν έχουν βρεθεί ακόμα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί επτά άτομα.
Μάλιστα, πρόσφατη έκθεση, του Ελεγκτικού Συνεδρίου άσκησε κριτική επισημαίνοντας την ύπαρξη υπερβολικά λίγων καμερών παρακολούθησης και την “καθυστέρηση” της διεύθυνσης στην ανάπτυξη του απαραίτητου εξοπλισμού ασφαλείας.